Ez lesz a Disney valaha készült legdrágább filmje

A stúdió rekordösszeget költött el a legújabb élőszereplős adaptációjára, állítja a film sztájra.

Az 1998-as animációs mese, a Mulan élőszereplős adaptációja lesz a Disney történetének legmagasabb költségvetésű filmje, állítja a fim sztárja Gong Li.

A stúdió már 2010 óta szeretné elkészíteni a Mulan mozifilmet, azonban a fejlesztés megkezdésére végül egészen 2015-ig kellett várni. Nem sokkal a bejelentés után kisebb botrány robbant ki, miután kiderült, hogy az eredeti forgatókönyv szerint nem ázsiai karakter lett volna a produkció férfi főhőse, de a Disney időben kapcsolt, átírták a forgatókönyvet és arra is ígéretet tettek, hogy a főbb szerepek mindegyikét, beleértve a címszereplőt is, ázsiai színészek alakítják majd. A film élére ráadásul egy női rendezőt, Niki Carot szerződtették le, míg a stáb olyan sztárokkal bővült, mint Jet Li , Donnie Yen , Gong Li , Jason Scott Lee , Liu Yifei és, Nelson Lee .

 A Disney azonban az anyagiak tekintetében sem spórolt, Gong Li, aki a film negatív főhősét alakítja pedig egyenesen azt mondta, hogy a Mulan lesz a stúdió valaha készült legköltségesebb produkciója, ami a számok nyelvén 300 millió dolláros büdzsét jelent. A hírt egyelőre nem erősített meg a stúdió.

A Mulan 2020. március 27-én érkezik a mozikba. A Disney az idei évre további két klasszikusának adaptációjával készül, az Aladdin májusban, míg Az oroszlánkirály júliusban debütál világszerte.