Ezeket a kultikus horrorokat remake-eli a Blumhouse?

Jason Blumot eddig úgy tartották számon, mint a mikroköltségvetésű horrorfilmek igazi királyát: produkciók cége számos ilyen sikeres produkciót futtatott. Ám Blum tehetségére a nagyobb sítúdiók és vállalkozások is felfigyeltek, így a producernek már számos zajos és nagy sikert arató projektben benne volt a keze: és tényleg elég csak a Tűnj el!, a Csuklyások – BlacKkKlansman, Csuklyások – BlacKkKlansman, az Üveg és a világszerte 235 millió dollárt hozó Halloween című alkotásokra gondolnunk.

És amiért a Halloween még érdekes (azon túl, hogy a producer szeretne belőle még vagy tízet) – a film a Miramaxszal közösen készült, és a stúdiónál számtalan régi és sikeres horrorfranchise várja, hogy valaki végre ismét életet leheljen beléjük.

Az egyik ilyen a Sikoly, ami 1996 és 2011 között négy részt ért meg, ám az utolsó rész sikere bőven elmaradt az előzőektől – és ami annak idején igazi, klasszikus, kasszasiker tinihorrorként vonult be a köztudatba, és tette főszereplő karakterét, a szellemmaszkos férfit (?) popkulturális ikonná.

A másik az ennél jóval több filmmel büszkélkedhető Hellraiser - ám ezek a filmek az 1996-os első epizód után már nem kerültek moziba, rögtön a videós kiadás formájában kerültek a közönség elé. Ennek a franchise-nak sem a renoméja, sem a bevétele nem vetekszik a Sikolyéval, ám a története és hangulata szintúgy beette magát a köztudatba.

Nem nehéz eljátszani a gondolattal, hogy ez a két történetalap vajon milyen izgalmas verziókat tud ölteni egy hozzáértő kézben – és Blum valóban tökéletes választás lenne.

Már csak az a kérdés, hogy a stúdió valóban gondolkodik-e ebben – de ha igen, akkor garantálható a felhajtás, már a forgatások megkezdése előtt.