Két hét sem kellett Az oroszlánkirálynak, hogy bevételei átlépjék az 1 milliárd dollárt, de mégsem mindenki elégedett a végeredménnyel. És most nem a szőrös szívű (?) kritikusokról beszélünk, hanem az 1994-es animációs klasszikuson dolgozó szakemberekről.

A HuffPost jól ráérzett a dolgokra, amikor utánajártak, mint is szólnak az eredeti Az oroszlánkirály alkotói a Disney legújabb kasszasiker remake-jéhez. A portál mások mellet David Stephant is megszólaltatta, aki az 1994-es animációs film nyitójelenetén és a hiénák külsején dolgozott:

"Kicsit szomorú, hogy részvénytulajdonosok egy szobában döntik el, milyen film készüljön... A Disney most fellebbentette a fátylat, és az arcodba tolja: 'Ja, mi csak pénzt akarunk keresni.' Ez számomra, mint művésznek, csalódás egy olyan stúdiótól, mely az egykoron az eredetiség és a művészet szolgálatában állt" - mondta, majd hozzátette, hogy bár csak a saját nevében beszélhet, nincs egyedül a véleményével, és az eredeti gárda egy jelentős része sem nézi jó szemmel a 3D-s remake-ket.

A megkérdezettek közül azonban nem mindenki osztotta Stephan véleményét. Alexander Williams és Dave Bossert például méltatták Jon Favreau moziját. A szakemberek elmondták, hogy kollégáik hajlamosak elfelejteni, hogy amikor egy Disney filmen dolgoznak, akkor nem ők birtokolják a végeredményt, hanem a stúdió, és hogy a Disney teljes történelme arról szól, hogy nagyszerű sztorikból merít ötleteket.

Ti kinek adtok igazat a vitában?