Az október végén mozikba került Terminator: Sötét végzet nem igazán váltotta be a rajongók elvárásait, ám úgy tűnik, hogy ennek oka sokkalta inkább a film rendezője és producere közötti ellentéteknek köszönhető.

James Cameron, aki történetesen producerként vett részt a Sötét végzet munkálataiban egy korábbi interjúban már elmondta, hogy nem igazán volt megelégedve a rendező elképzeléseivel, így a vágószobában egy kisebb „vérfürdő” játszódott le közöttük.

Az ellentéteket maga a rendező, Tim Miller is elismerte, aki végül engedett, és sokkalta inkább Cameron elképzeléseit hagyta érvényesülni, ugyanakkor egy friss interjúban azt is elárulta, hogy soha többé nem akar együtt dolgozni Cameronnal.

„Nem tudok mit kezdeni a traumával, amelyet sikerült megtapasztalnom. Azt hiszem, soha többé nem szeretnék egyszerűen olyan szituációba keveredni, amelyben teljesen elveszítem a kontrollt” – nyilatkozta Miller, aki azt is hozzátette, hogy Cameron a közelmúltban megkereste, hogy üljenek le egy sörre, amely ellen nincs is kifogása, ám a fenti szakmai elhatározásán ez nem változtat.

„Küzdeni fogok ezért a filmért, hiszen ezt teszik a rendezők, még akkor is, ha a produkció Cameron és David Ellison kezében van, így ők rendelkeznek a végső vágás felett” – tette hozzá a rendező.