Közel 25 évvel ezelőtt került a mozikba a Mindörökké Batman, amelyben maga Val Kilmer alakított a sötét lovagot. A későbbiekben nem kis remény fűződött a rajongók részéről ahhoz, hogy a színész visszatér még a szerepben, ám erről csakhamar le kellett tenniük.

A film rendezője, Joel Schumacher egy 2017-es interjúban elmondta, hogy Val Kilmer azért nem vállalta a továbbiakban Bruce Wayne szerepét, hogy együtt játszhasson Marlon Brandoval a Dr. Moreau szigetében.

Bár Kilmer célzottan nem reagált Schumacher felvetésére a New York Times egy friss interjúban ő maga is, miért is akasztotta szögre végleg a Batman öltözéket. A színész története szerint az egyik forgatási napon hír érkezett arról, hogy a helyszínre látogat Warren Buffet, üzletember az unokáival, így kérésre egész teljes Batman felszerelésben kellett várnia az érkezőket.

A továbbiakban kiderült azonban, hogy a gyerekeket sokkal inkább érdekli a Batmobil, mint maga Batman, így abban a pillanatban Kilmer azt a következtetést szűrte le, hogy teljesen mindegy, hogy ki alakítja Batmant.

“Ezért egyszerű az, hogy ma már 5-6 különböző színész alakította a karaktert. Ez nem Batmanről szól, ő sosem létezett” - jegyezte meg Kilmer.