A Wired mélyre pillantott a Bosszúállók: Végjáték kulisszái mögé, melyet egy közel 20 perces filmben foglaltak össze, és melyből újabb titkokra derült fény minden idők legsikeresebb filmje kapcsán.

Bár az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a  Bosszúállók 4 tele volt CGI-jal, a csaták, űrhajók, varázslatok, idegen lények még hagyján, de ez valóban csak a jéghegy csúcsa. A szakemberek ugyanis ott is digitális technológiát használtak, ahol nem is sejtettük volna. Például a legegyszerűbb(nek tűnő) jelmezek esetében is.

Az ok pedig prózai: egyszerűen ezzel is időt spóroltak. Ha nem volt kész a jelmez, a feladat áthárult az animációs szakemberekre, így sem Marvel kapitány öltözéke nem volt „valódi”, sem a kvantumruha, de még Fekete Párduc öltözéke sem, Vasemberről már nem is beszélve.

Persze ez még közel sem minden. Ha még többre vagytok kíváncsian a film lehengerlő vizuális effektjeiről szóló kisfilmet idelent nézhetitek meg. Nem akarunk minden poént ellőni, de annyit azért megjegyeznénk, hogy érdemes időt szánni rá.