Ezt a szerepet játszhatta volna Robert Downey Jr. A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. egy kérdezz-felelek során osztotta meg élményeit arról, hogyan találkozott Christopher Nolannel a Batman: Kezdődik! egyik szerepe kapcsán.

Downey úgy érezte, hogy Nolan nem volt teljesen meggyőzve a találkozójuk során a Madárijesztő szerepét illetően (a beszélgetésről készült felvételt lásd a cikkünk galériájában). Végül Cillian Murphy, Downey Oppenheimer című filmben játszó színésztársa kapta meg a szerepet.

Nolan Murphy meggyőző próbafelvételével indokolta meg a választását, annak ellenére, hogy Murphy egyébként úgy érezte, nem Batman-alapanyag.

A direktor végül mindkét sztárral együtt dolgozott az Oppenheimer forgatásán, a közös munkának pedig meg is lett a gyümölcse, ugyanis a filmjüket 13 Oscar-díjra jelölték.

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy kiderült, mikor és hol lesz nézhető itthon a film streamingen. Erről itt olvashatsz bővebben.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»