A Halálos iramban sztárja, Tyrese Gibson (galériánkban) beperelte a Home Depot vállalatot faji megkülönböztetésre hivatkozva. 

A kereset szerint Gibson és barátai, Eric Mora és Manuel Hernandez február 11-én egy Los Angeles-i áruházban diszkriminációval szembesültek. Miután egy rendszerhiba késedelmet okozott a pénztárnál, Gibson, aki észrevette, hogy rajongók gyülekeznek, úgy döntött, hogy az autójában várakozik, amíg a munkatársai befejezik a tranzakciót. 

Bár Gibson tájékoztatta a pénztárosokat erről, és ők beleegyeztek, a tranzakciót később visszautasították. Gibson próbálta megoldani a problémát, de az eladó többször is az "üzlet szabályzatára" hivatkozott, és személyi igazolványt követelt. 

A panaszban az is szerepel, hogy az üzletvezető nem volt hajlandó találkozni Gibsonnal. A találkozás egy részéről készült videót (lásd a cikkünk alján) később közzétették az interneten. 

A kereset szerint a diszkrimináció Gibson faji hovatartozása, valamint Mora és Hernandez nemzeti hovatartozása miatt történt. Egymillió dollár kártérítést követelnek, ami megegyezik Gibson becsült költéseivel az üzletben az évek során. 

Azt is szeretnék, ha kimondanák, hogy a Home Depot megsértette a kaliforniai Unruh polgári jogi törvényt, amely tiltja a vásárlók faji és nemi alapon történő megkülönböztetését. 

A Home Depot hangsúlyozta a sokszínűség iránti elkötelezettségét, és megemlítette a Gibson aggályainak megoldására tett folyamatos kísérleteket, de közvetlenül nem foglalkozott a faji diszkrimináció vádjával.