A Warner Bros. és a Discovery egyesülése néhány “fájdalmas” folyamattal jár, így ennek fényében nem készül több magyarországi tartalom a streaming szolgáltatónál.

A Variety magazin értesülései szerint 3 milliárd dolláros költségmegtakarítás a cél, ez pedig a tartalom kínálat összeállítását is nagyban érinti. Az északi országokban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország), Közép-Európában, Hollandiában és Törökországban nem készít többé saját műsorokat az HBO Max számára a médiakonglomerátum, illetve néhány tartalmat is eltávolít a platformjáról, hogy máshol licencszerződéseket szabadítson fel.

“Miközben folytatjuk a munkát az HBO Max és a Discovery+ egyetlen globális streaming szolgáltatássá történő egyesítésén, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját mutatja be, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat” - olvasható a Warner Bros. és Discovery szóvivőjének nyilatkozatában.

“Az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket is leállítottuk az újabb területeken, így Hollandiában és Törökországban is. Ezen piacok iránti elkötelezettségünk nem változott” - olvasható a közlemény további részében.

Míg az eredeti fejlesztések azonnal leállnak a fent említett területeken, a már gyártásban lévő produkciók folytatódnak, az átfogó döntés értelmében viszont nem készülnek A besúgó, az Aranyélet és a Terápia című sorozatokhoz hasonló magyar fejlesztésű tartalmak.

A döntés a spanyol és a francia gyártású produkciókat nem érinti, mivel azok továbbra is kimagaslóan magas nézettséget képesek produkálni.