A koreai sorozatoknak van egy bizonyos bája és egy olyan fílingje, mely valahol csakis rájuk jellemző. Első koreai sorozatélményem elé úgy ültem le, hogy "Na, megnézek egy ilyet is, ha már más nincs!" És be kell, hogy valljam: beszippantott. A történet, a megformálása, a színészi játékok, a hangtónusok mind-mind megfogtak. Menthetetlen romantikus lévén pedig nagyon megfogtak a történetek, legyen szó egy webtoon adaptációról vagy egy történelmi ihletésű történetről, netán egy kemény alvilági sztoriról. Elszakadva az amerikai tömegsorozatoktól igazi élmény egy koreai történetet megnézni. Gyere, mazsolázz egyet a kedvenceim közül! Szóval, filmre fel és jó szórakozást! (Megjegyzem: Nehéz volt összeállítani a listát, mert mindegyik sorozat egyformán remek. Így igazából a sorszámozásnak akkora jelentősége nincs.)

#12

89 Másképp gondolkodók  (2017)

(8) (1)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy együttérzésre már képtelen ügyész egy fiatal nyomozónő segítségével próbál felgöngyölíteni egy gyilkossági ügyet egy feszült és korrupt politikai rendszerben. több»

Ha van valami baj az ázsiai filmekkel, akkor az az, hogy rohadt nehezen lehet megjegyezni, hogy kinek mi a neve. Ez alól ez a sorozat sem kivétel (legalábbis nekem), de maga a történet piszok jó. Egy érzelemmentes ügyész (Jo Seung-woo), aki bámulatos logikával teszi helyre a legjelentéktelenebbnek tűnő információt is. Becsületes, és talán egyszer kiderül az is, hogy valójában mégiscsak vannak érzelmei. Egy okos nyomozónő (Bae Doona - akit egyébként több amerikai produkcióban is látni lehet), aki hobbiból rajzokat készít, és a szíve helyén van. Egy múltban gyökerező vesztegetési ügy. Egy jelenlegi gyilkosság és egy gyilkossági kísérlet. És töménytelen mennyiségű információ, kérdés, alkudozás, korrupció. Ember legyen a talpán, aki követni tudja az eseményeket! Mégis érdemes megnézni ezt a sorozatot.
#11

83 Nyerd meg az életed  (2021)

(43) (13)

akció | dráma | kaland | misztikus | thriller

Netflix

Ketten jelentkeznek egy titokzatos túlélőjátékba, aminek a fődíja 40 millió dollár. Viszont nem is sejtik, milyen magas a tét. több»

Az elmúlt évek legnagyobb durranása, és jogosan! Eredeti nyelven néztem meg először. Nagyon jó volt! Aztán megnéztem magyarul is, és az is remek lett. A színészek, a hangszín, a díszletek, a jelmezek mind-mind egy remekül felépített projekt elemei. Hogy véres-e? Rohadtul. Hogy felszínre törnek az igazi emberi jellemek? Állatira. Hogy megvan a tartás? Teljesen. Hogy van-e benne ármány, intrika, szabályszegés, bosszú, tévedés, kivégzés, játék, játék az élettel, félelem, kapzsiság, precíz felépítés, makulátlan kivitelezés, szerződésszegés, nyomozás, szex, halál, közöny, unalom, betegség, összefogás, gyilkosság stb? Igen, igen, igen és igen!
#10

romantikus

Netflix

Cha Eun Ho sikeres író és szerkesztő az egyik könyvkiadónál. Az élete azonban teljesen megváltozik, miután találkozik egykori szerelmével, aki egyeülálló anyukaként neveli... több»

Hiába, a koreai filmek világa valami egészen egyedi. Míg - talán - úgy érezhetjük, hogy az amerikai szuperprodukciók egysíkúak és fantáziátlanok, addig a koreai filmek egyediek, még akkor is, ha vannak benne megszokott, már-már kötelező elemek is vagy egy amerikai film mintájára készítik el. Valahogy a koreai filmek még a feldolgozásokban is jobbak amerikai "ellenfeleiknél". A történet női főhőse - válása után - egy igazi életművész, aki nehéz helyzete ellenére is megtalálja, hogy visszatérve a munka világába, hogyan építse újra az életét úgy, hogy olyan munkát vállal el, mely jóval képesítése alatt van. Teszi ezt mind a legnagyobb alázattal és tisztelettel, szorgalommal. A férfi főhős pedig egy régi barát, aki éveken át titkolta vonzalmát a nő iránt. Kettejük munkahelyi kapcsolatáról, szárba szökkenő szerelméről szól a történet.
#9

akció | dráma | horror | thriller

Netflix

A sorozat második évadában fokozódik a hangulat, a tét a Csoszinok megmaradása. Halál, dicsőség, kegyetlen összecsapások és az elkerülhetetlen leszámolás várja a nézőket A... több»

Egy érdekes történelmi szálon vezetett sorozat zombikkal. Kosztümös sorozat, mely egy olyan kort mutat be, melynek krónikái érdekes kérdéseket vetettek fel az íróban. Csupán csak egy fertőzés? Vagy hatalmi taktika? Vagy csak egy bosszú? Ki/kik állhatnak a háttérben? Nézd meg, és választ kapsz a kérdéseidre.
#8

92 Kezdő krónikás  (2019)

(1) (1)

dráma | romantikus | történelmi

Netflix

Goo Hae Ryung történészként dolgozik. Ebben a korszakban nőként szinte képtelenség érvényesülni, a lány azonban elszántan igyekszik teljesíteni kötelességét. több»

Egy érdekes, (talán történelmi ihletésű) történet. Egy olyan világban, ahol a nőknek megvan a maguk, hagyományok által kijelölt helyük, és ahonnan kitörni szinte lehetetlen... de csak szinte. Mert főhősünk élete úgy alakul, hogy történelmi krónikássá válhat a férfiak uralta udvari miliőben.
#7

dráma | romantikus

Netflix

Egy szerencsétlen király titkos története, aki bujdosva éli életét. több»

Romantikus, néhol humoros, néha bugyuta de érdekes és szeretni való történet. Itt tűnt fel igazán az, hogy a koreai nők és férfiak gyakorta nagyon is androgün (androgén, androgen) típusok és egy nő simán el tud játszani egy koreai férfit, ahogyan sok koreai pasi is több női vonással rendelkezik.
#6

dráma | romantikus

Netflix

Egy tehetséges séf, Moon Cha Young és egy idegsebész, Lee Kang, aki valaha szintén arról álmodozott, hogy belőle is elismert szakács lesz, sorsa újra keresztezi egymást...

Egy film, amit sokáig kerülgettem a Netflixen, mire végül rászántam magam a megnézésére. És nem bántam meg. Egy olyan élményben volt részem, amit (legalábbis számomra) kevés film, sorozat tud megadni. Nem szórakoztam, hanem érzésekkel viaskodtam. Mindvégig ott volt a gombóc a torkomban és a könnyeimmel küszködtem.
#5

romantikus | vígjáték

Netflix

Szigorúan titkos szerelmi története, melynek főszereplője a chaebol örökösnő, aki miután egy siklóeernyős baleset miatt kénytelen Észak-Koreában leszállni, beleszeret egy... több»

Életem első koreai filmsorozat élménye volt, és be kell vallanom, elsírtam magam a végére. Egy csodálatos kedves szerelmi történet, melyben a két főszereplőnek nem lesz teljesen boldog a vég, de értékelik az együtt töltött percek mindegyikét. Ha menthetetlenül romantikus vagy, imádni fogod ezt a történetet.
#4

akció | dráma | romantikus | történelmi

Netflix

A Korjo-kor végén új hajnal hasad, új korszak indul: a Csoszon-dinasztia kora. Két barát egy félreértést követően ellenségekké válik. Mindketten saját módszerükkel akarják... több»

Intrika, manipuláció, politika, hatalmi harcok, gyűlölet, barátság, szembefordulás, szerelem, önfeláldozás, gyilkosság, veszteségek és mindenek felett a bosszú - mind egy sorozatba sűrítve. A legtöbb színész játéka annyira jó, hogy képtelen az ember elszakadni a történettől, még akkor is, amikor már nem nézi. Szinte bekebelezi az embert. Fájdalommal nézi végig az ember a két barát egymás ellen fordulását, és titkon abban reménykedik, hogy a végére talán happy end lesz.
#3

73 Az enyém  (2021)

(3)

dráma | misztikus

Netflix

Két nő egy aranyketrecben éli az életét, titkok és hazugságok között egy nagy családban, viszont minden vágyuk, hogy minden akadályt elhárítva megtalálják az igaz... több»

Nem akarom ismételni önmagam, de egy újabb gyémánt a koreai filmek között. Egy állatira gazdag család, állatira hatalmas házban, állatira elzárkózottan élve, sok-sok intrikával és titokkal. A filmen egészén végig sodor a baljóslatú hangulat, és a végén már egyre nehezebben bogozod ki, hogy mi is van, de odaragadsz a tévé elé, és ha kell, hajnali ötig fennmaradsz, hogy megnézd.
#2

dráma | fantasy | zenés

Netflix

Amikor kicsi volt, Yun Ai arról álmodott, hogy mágus lesz. De a valóságban csak egy középiskolás diák, akinek még új zoknira sincs pénze. Miután egy karneválon találkozik egy... több»

"Mondd...te hiszel a varázslatban?"- Gyakran elhangzik ez a mondat a történet során, ahogyan a bűvös varázsige is: Annara... sumanara. A sorozat végén egy egyszerű gondolat jutott az eszembe: Az elvárások megölik a képzeletet és a varázslat bennünk van. Nézd meg és hallgasd végig a léleksimogató dallamokat, melyek végig kísérik ezt a zenés musicalsorozatot.
#1

fantasy | thriller

Netflix

Egy halhatatlan férfi története, aki egy nőt keres, hogy bosszút álljon rajta. Egy titokzatos nő a múltból és a jelenből, akit a férfi halhatatlanságáért és nehézségeiért... több»

Egy csodálatosan szép szerelmi történet, ahol a halhatatlan lelkek újra és újra összetalálkoznak. Egy sorozat, mely a misztikus történetbe belecsempészett egy kis romantikát, egy kis jellemfejlődést, egy kis harcot és sok évszázadnyi emléket, szűnni nem akaró fájdalmat.