Film készül a népszerű horror videojátékból, és jobb csapat nem is állhatna mögötte

Az utóbbi években újra divattá vált a videojátékokból mozit vagy sorozatot készíteni. A filmipar lassan újra felfedezi magának a videojátékokat, hiszen millió remek történet van, ami a mozivásznon is jól működne, ha megfelelő formában tálalják. Jó példa erre az Uncharted és a The Last of Us, illetve pocsék példa a Resident Evil. A napokban kiderült, hogy egy újabb népszerű videojáték alapján készül majd mozi.

A videojátékok világában van egy viszonylag újnak mondható műfaj, az aszimmetrikus többjátékos túlélőhorrorok műfaja. Ez annyit tesz, hogy a játékosok egymás ellen játszhatnak, de a két oldalon nem egyenlők az arányok. Az egyik oldalon általában egy valaki áll, aki jóval erősebb a többieknél, esetleg olyan képességei vannak, amivel jelentős előnyben van. Ő vadászik a többiekre. A többiek pedig egyszerű embereket, tinédzsereket vagy civileket alakítanak mindenféle különleges képesség nélkül. Mindig többen vannak és a céljuk, hogy valamilyen formában kicselezzék a rájuk vadászót, részfeladatok megoldásán keresztül végül valahogy elmeneküljenek.

Ennek a műfajnak a koronázatlan királya 2016-os megjelenése óta egyértelműen a Dead by Daylight. A játékban is a fenti felállás működik, az egyik oldalon egy csapat teljesen hétköznapi emberrel, a másikon viszont különféle pszichopata gyilkossal, démonnal vagy szörnyszülöttel. Előbbieknek ki kell jutnia az adott pályáról, míg utóbbi egyenként levadássza őket és egy oltárnál feláldozza.

A legújabb hírek szerint ebből a játék készülhet a következő nagy moziadaptáció, ráadásul nem is akármilyen stúdiók által. A horror két jelenlegi nagyágyúja, a Blumhouse és az Atomic Monster fogja elkészíteni a filmet, amiben természetesen a játékok alkotója, a Behaviour Interactive is közreműködik. Egyelőre kevés részlet ismert, szereplőkről, rendezőről vagy forgatókönyvíróról beszélni még túl korai lenne.

Ami a sztorit illeti, erről is csak találgatni lehet, de jó eséllyel két változat jöhet számításba: vagy több gyilkos is szerepelni fog a filmben, akiket valahogy összekapcsolnak majd a sztoriban, vagy kiválasztanak egyet és köré építik fel a filmet. Utóbbi esetben, ha sikeres lesz a projekt, máris ott a lehetőség a folytatásra egy másik gyilkossal.