Film készül a Trónok harca szerzőjének úttörő sci-fijéből

Az Exile Content Studio megszerezte a Trónok harca és a Trónok harca - Sárkányok háza alkotója, George R. R. Martin Hunter’s Run című sci-fijének megfilmesítési jogait. 

A Martin, Gardner Dozois és Daniel Abraham (A térség) által közösen írt sci-fi regényen alapuló Hunter's Run Ramón Espejo történetét követi, aki napszámosként keresi kenyerét egy távoli bolygón, ahol az életkörülményei semmivel sem jobbak, mint annak idején a Földön. Bár megszökik, de egy bolygóközi diplomata meggyilkolása miatt menekülni kényszerül. 

Útja során egy rendkívül kifinomult idegen fajra bukkan, akik hozzá hasonlóan megpróbálják eltitkolni a létezésüket. "A túlélés az egyetlen célja, de ehhez meg kell találnia a módját, hogy elkerülje ezeket a halálos idegeneket, a keménykezű rendőrséget és saját személyes démonait" - áll a szinopszisban.

Martin így nyilatkozott: "Nagyon örülök, hogy közel 16 év után a 'Hunter's Run-t megfilmesítik. Szétrobbanok az izgalomtól, hogy a gazdag sci-fi univerzum, amelynek megteremtésében drága barátaimmal, Daniellel és Gardnerrel közreműködtem, a könyvünk lapjain túl is létezhet"."

A filmet, mely egyelőre nem kapott premierdátumot, Mark Raso (Kodachrome) rendezi.

"A Hunter's Run egy úttörő sci-fi történet a túlélésről, a kizsákmányolásról és az egyetemes szabadságjogokért folytatott harcról. Nagyon örülök, hogy az Exile-lal együttműködve életre kelthetjük George, Daniel és Gardner zseniális regényét" - mondta a rendező.