Mel Gibson elkészíti a Passió folytatásátA kép forrása: theguardian

A botrányos rendező elkészíti a nagy port kavart filmjének folytatását.

2004-ben debütált Mel Gibson megosztó, ám végül kasszasikernek bizonyuló filmje, a Passió. Tizenkét évvel a produkció bemutatásra után a direktor hozzálátott a folytatás elkészítéséhez.

Gibson és állandó forgatókönyvírója, Randall Wallace már dolgozik a történeten, mely a Jézus feltámadását helyezi majd a cselekmény középpontjába, írja a THR. Az egyelőre cím nélküli projekt az előkészületi fázisban van, de a tervek szerint a forgatókönyv még az év vége előtt elkészülhet.

A Passió világszerte 611 millió dollárt kaszált, mellyel minden idők legjobban jövedelmező R-korhatár besorolású filmje lett, még a Deadpool sem érhetett a nyomába.

Gibson feltámadásfilmje egyszersmind a rendező visszatérését is jelenheti a hollywoodi elitbe, miután botrányos megnyilvánulásaival és magánéletével sikerült magát hosszú évekre elvágnia. A Passió után Leonardo DiCaprio főszereplésével készült volna el a The Vikings című történelmi drámája, de a projektet a rendező botrányai után elkaszálták, és hosszú ideig egyáltalán nem kapott filmszerepet. Legújabb filmjét, a Az utolsó emberig-t a közelmúltban mutatták be Cannes-ban, és jó eséllyel indulhat majd a díjszezonban a jelenleg is készülő második világháborús drámája, a A fegyvertelen katona.