Folytatást kap a Ragyogás

Stephen King klasszikusának folytatása egyszer már csalódást okozott az olvasóknak, reméljük a filmváltozat nem erre a sorsra jut.

Filmadaptáció készül Stephen King Ragyogásának (Shining - Stanley Kubrick) folytatásához, az Álom doktorhoz. A kötet 2013-ban jelent meg, de finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, nem igazán sikerült megfelelnie a vele szemben támasztott elvárásoknak.

Mike Flanagan, aki legutóbb egészen pazar horror forgatott King Bilincsben (Gerald's Game) című regényéből a Netflixnek, látja el a rendezői feladatokat. Előző filmje bőven ad okot a bizakodásra, ezúttal azonban nem a Netflixnek, hanem a Warnernek forgatja majd le az adaptációt, melynek középpontjában a Ragyogásból megismert Danny Torrance áll. Danny alkoholista lett, dührohamai vannak, azonban egy nap úgy dönt, felhagy az ivással. Ekkor figyel fel rá, hogy kezdenek visszatérni természetfeletti képességei. Csakhamar megismerkedik egy fiatal lánnyal, aki hasonló képességek birtokában van, mint ő.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba az Álom doktor, egyelőre nincsenek információk. Az író-rendező Falanagan a közvetkező hónapokban aligha tudja minden erejét a projektre összpontosítani, ugyanis jelenleg a The Haunting of Hill House című Netflix-sorozaton dolgozik.