Folytatódik a 100%-os sorozat, és (ha minden jól megy) már nyáron láthatjuk az új szezont

A mackó című sorozat - ami elég szép sikereket ért el világszerte - végre premierdátumot kapott, ami a második évad megjelenését illeti!

Rossz (?) hír, hogy egyelőre csak Németországban, ahová a Disney+ augusztus 16-ával hozza el a sikeres konyhaművészeti kalandok újabb epizódjait. Azt, pedig végképp nem tudjuk, hogy vajon mennyivel kell tovább várnunk, mint az USA-beli rajongóknak...

A mackóról tudjuk, hogy az USA-ban készítik a Hulunál, az FX számára, nem pedig a Disney+-on. Németországban nagyon gyakran láthatóak ezek a tartalmak a Hulu partnerszolgáltatásán, a Disney+-on - de nem mindig, és nem mindig egyszerre. Ebből talán mi is megpróbálhatjuk kisakkozni, hogy Magyarországon melyik szolgáltatóra fut majd be a sorozat.

Mostanra talán már megszoktuk - hála(?) a streamingszolgáltatók "nevelésének" -, hogy a sorozatok és filmek általában egy időben jelennek meg világszerte. Vagyis nincs többé hosszú várakozás, amíg kedvencünk új epizódja kijön a Viasaton vagy valamelyik kereskedelmi csatornánk és, persze nincsenek a 25-30 perces epizódot megszakító 10 perces reklámblokkok sem.

És bár az egyidejű megjelenésekre ma már a szabály van, azért mindig akadnak kivételek - és az egyik ilyen a díjnyertes A mackó című sorozat. Bár az USA-ban már elindult a második évad, Európában még türelmesnek kell lennünk.

Ahogyan fentebb említettük, a német előfizetőknek "csak" két hónappal kell többet várniuk, mint az USA-beli rajongóknak. Lássuk be, más sorozatoktól már rosszabbat is megszoktunk. A mandalóri első évadára például majdnem fél évet kellett várnunk. Általában az ilyen késések oka az, hogy egy streaming szolgáltatás (még) nem mindenhol elérhető, ami a Star Wars univerzum tündöklő üdvöskéje és a Disney+ esetében is így volt. 

És hogy miért is olyan nehéz(?) ez a bizonytalan várakozási idő? A sorozat második évada ugyanolyan gyöngyszemnek tűnik, mint az első! Az új epizódok már röviddel a megjelenésük után 100 százalékos pozitív értékelést kaptak a Rotten Tomatoes kritika-összesítő oldalon, ami lássuk be, elég nagy szó.

A mackó első évada is ezen a szinten áll, így a sorozat nem csak a Disney+ egyik legjobbja, hanem a jelenleg elérhető legjobb sorozatok egyike is, ami abban a gyakorlatilag már túlkínálatban, ami a sorozatok világára is jellemző, egészen hatalmas elismerésnek tűnik.

93 A mackó  (2022)

dráma | vígjáték

Egy fiatal séf az előkelő éttermek világából visszatér Chicagóba, hogy a családja szendvicsboltját vezesse. több»