A Fűrész franchise eseménydús múltra tekint vissza kilenc filmmel – hol jobb, hol rosszabb minőségben.

A Spirál: Fűrész hagyatéka, a 2021-ben indult kilencedik rész azonban nem igazán fogadta el, hogy talán ideje lenne visszavonulni. Szóval lassan kifullad a sorozat? A Fűrész X. más néven Saw X állítólag meggyőz minket az ellenkezőjéről.

A Deadline értesülései szerint a Lionsgate stúdió annyira "lelkesedik a következő folytatásért és annak tesztvetítéseiért", hogy a horrorfilm bemutatását előrehozzák az USA-ban: 2023. október 27-ről szeptember 29-re. Reméljük, mihamarabb kiderül, hogy ez a magyar dátumot is befolyásolja-e.

Sok rajongó a franchise tizedik részét azért várja, mert visszatér a sorozat legikonikusabb karaktere – az eredeti Jigsaw Killer, akit Tobin Bell alakít. Megjelent az első kép a Saw X-ből (galériánkban), amelyen Tobin Bell komoran néz John Kramerként.

És Tobin Bell visszatérése John Kramer, azaz Jigsaw szerepében egyben azt is jelenti, hogy a franchise egy korai szakaszában játszódó filmet kapunk, pontosabban a Deadline szerint a Saw X a Fűrész és a Fűrész 2. eseményei között játszódik.

Erről szól az új film

A beteg és kétségbeesett John Kramer Mexikóba utazik abban a reményben, hogy egy kockázatos és kísérleti kezeléssel gyógyíttassa rákos megbetegedését. Odaérve rájön, hogy az összes ígéret puszta csalás volt, amellyel a legsebezhetőbbeket akarták lehúzni. Így hát a sorozatgyilkos "visszamegy dolgozni", hogy megfordítsa a felállást és pusztítást végezzen a csalók sorai közt azáltal, hogy becsalja őket az aljas, tébolyult és bonyolult csapdáiba.

A Saw X-et Kevin Greutert rendezi, aki korábban a Fűrész 6.t és több más Fűrész filmet is dirigált, úgyhogy bízhatunk benne, hogy a következő fejezet is hozni fogja az eddigi szintet.