Robert Downey Jr. után (itt írtunk róla) most George Clooney is azt tervezi, hogy jövő tavasszal debütál a Broadwayn a 2005-ös Jó estét, jó szerencsét! című saját filmjének színpadi adaptációjában.

A New York Times kritikusa, A. O. Scott annak idején a filmet "szenvedélyes, átgondolt esszének nevezte a hatalomról, az igazmondásról és a felelősségről".

Clooney a színpadi változatban Edward R. Murrow-t fogja alakítani, az úttörő híradós műsorvezetőt, akit a 20. század közepén megélt legendás műsorvezetői karrierje az újságírás ikonjává tett. Ezt a szerepet a filmben David Strathairn alakította.

A sztori

A történtet azt az időszakot mutatja be, amikor Murrow munkája miatt konfliktusba került Joseph R. McCarthy szenátorral, a wisconsini republikánussal, aki kommunistaellenes keresztes hadjáratának túlkapásairól vált hírhedtté.

A háttérmunka

Clooney a filmet Grant Heslovval közösen írta; ők ketten pedig most újra összeállnak, hogy a Broadwayre adaptáljáka történetet. Clooney rendezte is a filmet, és szerepelt benne, mint Fred W. Friendly, Murrow munkatársa.

A színpadi adaptációt David Cromer rendezi, aki A zenekar látogatása rendezéséért Tony-díjat kapott.

A darabot jövő tavasszal egy Shubert színházban tervezik színpadra állítani, de egyéb részleteket nem árultak el.