George Clooney sem kelhetett versenyre Amerika kapitánnyalA kép forrása: movieweb.com

A Marvel szuperprodukciója továbbra is őrzi vezető helyét az amerikai toplistákon.

Újabb 73 millió dollárt kaszált a hétvégén az Amerika Kapitány: Polgárháború, mellyel könnyen szerezte meg az amerikai bevételi toplista első helyét. A film még csak két hete kerül a mozikba, de már világszerte 940 milliónál jár, ráadásul nem csak a közönség, de a kritika is kitörő lelkesedéssel fogadta. A második helyen szintén nem történt meglepetés, Jon Favreau sikerfilmje,A dzsungel könyve 18 millióval gyarapította a bevételeit, és már nem sok hiányzik az 1 milliárd dolláros álomhatárhoz.

Közepesen nyitást könyvelhet el a George Clooney és Julia Roberts nevével fémjelzett Pénzes cápa. Ugyan a 15 milliós nyitóhétvége nem nevezhető rossznak, azonban tíz éve ilyen főszereplőpáros láttán sokkal többet ületek volna be a mozikba. Jodie Foster filmjének szereplése egyértelműen arról árulkodik, hogy ma már nem elég két hangzatos név, még akkor sem, ha egy teljesen korrekt filmről van szó.

Ami a premiereket illeti, a Jason Blum boszorkánykonyhájából érkező The Darkness című horror a maga 5 milliójával a negyedik helyre ért fel.

71 Pénzes cápa (2016)

dráma | krimi | thriller

Lee Gates egy televíziós személyiség, aki bennfentes kapcsolatai révén a Wall Street egyik legtehetősebb embere lett. Amikor Kyle egy rossz üzleti tipp miatt elveszti családja... több»

78 A dzsungel könyve (2016)

családi | dráma | fantasy

Egy árva fiú a dzsungelben cseperedik fel, de nem marad segítők nélkül. Társai között egy medve, egy fekete párduc és farkasok is akadnak. Sir Kán azonban már hosszú ideje feni... több»

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállók: Ultron kora eseményeit követően a világ kormányai határozatban döntenek arról, hogy szabályozzák a szuperhősök tevékenységeit. A határozat megosztja a... több»