George Clooney igazi filmes polihisztor, aki nem csak színészként mutatta már meg tehetségét, de rendezőként is egyre több munkát vállal. És nem ritkán e két mesterséget egyszerre űzi filmjeiben. Erre jó példa a karácsony előtt bemutatott új filmje, Az éjféli égbolt is, amely a Netflixen debütált és máris sokan rekordról beszélnek.

Az éjféli égbolt egy klasszikus világvége sci-fi, amelynek alapját ezúttal Lily Brooks-Dalton regénye adja. A történet egy sarkvidéki kutatóról szól, aki felveszi a kapcsolatot egy épp expedíciójáról visszatérni készülő űrhajós-csapattal. Egyetlen cél vezérli, hogy megakadályozza a visszatérésüket, mivel amíg a világűrben voltak, a földet globális katasztrófa sújtotta és többé már nem lakható.

A filmben George Clooney nem csak a rendezői feladatokat látja el, de a főszereplőt is ő maga alakítja. Mellette olyan színészeket láthatunk még, mint Felicity Jones, Kyle Chandler, David Oyelowo vagy Demián Bichir.

Az éjféli égbolt világszerte karácsony környékén mutatkozott be a Netflix kínálatában. És rögtön piszok erősen nyitott, mivel a bemutatója utáni első öt napban folyamatosan a Netflix legnézettebb filmje volt. De nagyon úgy tűnik, hogy a népszerűsége hosszabb távon is kitart. Ezt mutatja, hogy a premier óta eltelt időben világszerte csak a Netflixen 72 millió előfizető indította el a filmet. És bár még messze nem telt el egy hónap, vagyis négy hét a bemutató óta, az előrejelzések szerint a továbbiakban is hasonló nézettségi mutatókat produkálhat, ezzel pedig minden idők egyik legnézettebb filmjévé válhat a Netflixen.

Hogy ezt az érdeklődést a sztori vagy George Clooney személye váltotta-e ki, nehéz lenne megtippelni. Mindenesetre a mögöttünk hagyott év elég apokaliptikus hangulatban telt, így egy világvége-mozi az év végén sokaknak vonzó téma lehetett.