Golden Globe 2024: A gála 3 legnagyobb meglepetése mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Nem vitás, hogy a 2024-es Golden Globe-gála bőven tartogatott meglepetést. A kilenc kategóriában jelölt Barbie csupán kettőt tudott díjra váltani, ez azonban csak egy a sok közül, amelyek nem várt fordulatnak számítottak az est folyamán. Mutatunk is három olyan izgalmas döntést, amelyekre egész biztosan senki sem számított a rendezvényen.

1. Az elmúlt években egyre több és egyre kellemetlenebb csalódást okozott épp a legjobb musical- és vígjáték kategória kihirdetése. Ebben az évben épp a kilenc jelöléssel büszkélkedő Barbie számított ezen kategória befutójának, helyette viszont a Giorgos Lanthimos rendezésében készült Szegény párák kapta az elismerést, ráadásul bizonyos szempontból a Lanthimos filmje épp ugyanazt a témát boncolgatja, mint a Barbie, csak épp egy teljesen más perspektívából.

romantikus | sci-fi

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

2. Greta Gerwig és Noah Baumbach a Barbie-val és Christopher Nolan az Oppenheimerrel a legjobb forgatókönyvnek járó kategóriában is nagy eséllyel indultak. Helyette viszont a Magyarországon is bemutatott Egy zuhanás anatómiája című francia produkció kapta a díjat, amelynek forgatókönyvét Justine Triet és Arthur Harari fejlesztették. Alighanem ez volt a gála valóban egyik legnagyobb meglepetése.

dráma | krimi | thriller

Ebben a pszichológiai krimiben, amely a rangos cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, Sandra látszólag festői élete úgy omlik össze, mint egy kártyavár. A befutott... több»

3. A 2023-as év egyik legnagyobb animációs szenzációjának a Pókember - A pókverzumon át számított, amelyet a kritikusok is a 2018-ban bemutatott Pókember - Irány a Pókverzum méltó folytatásaként említettek. Aztán jött a legendás Hayao Miyazaki legújabb alkotása, A fiú és a szürke gém és gyakorlatilag elhappolta a díjat a Sony elől. Miyazaki mester korábban már bejelentette a visszavonulását, ám úgy tűnik, hogy ezért az elismerését tényleg érdemes volt visszatérnie.

animáció | családi | dráma | kaland

Az édesanyja után vágyakozó fiatal Mahito egy olyan birodalomban találja magát, ahol az élők és a holtak világa közötti határok elmosódnak. Itt az élet és a halál... több»