Gyászhír: Három nappal a születésnapja előtt meghalt a Tizenhat szál gyertya sztárja, Carole Cook

A Tizenhat szál gyertya sztárja, Carole Cook vasárnap halt meg szívelégtelenségben három nappal a születésnapja előtt Beverly Hillsben - jelentette be férje, Tom Troupe. 98 éves volt.

Cook leginkább az I Love Lucy című sorozatban játszott szerepéről volt ismert, a szériában 1963-68 között 18 epizódban alakította Thelma Greent. A sorozat címszereplő sztárja, Lucille Ball a szárnyai alá vette Cookot, ő adta a Carole művésznevet adta a színésznőnek, aki Mildred Frances Cook néven látta meg a napvilágot.

Ő játszotta Don Knotts várandós feleségét is A hihetetlen Mr. Limpetben 1964-ben, és ő volt a bolondos Helen nagymama az 1984-es Tizenhat szál gyertya című kultikus filmben, de a Broadway deszkáin is megcsillogtatta a tehetségét.

A színésznő 2018-ban némi bajba került, amikor arra utalt, hogy Donald Trump elnököt meg kellene ölni. A megjegyzés miatt a titkosszolgálat meglátogatta, akikről később azt mondta, hogy "nem is lehettek volna kedvesebbek".

A rajongók és a szakma mellett Cookot férje, mostohafia, Christopher és felesége, Becky, nővére, Regina, valamint unokahúgai és unokaöccsei gyászolják.