Hosszú évek után a hamvaiból támadt fel a Chucky franchise, Lars Klevberg filmje pedig remek választ adott a kétkedőknek: az új horror nem csak a nézőket, de a kritikusok többségét is meggyőzte. A filmpremier kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Minden idők legveszélyesebb gyermekjátéka visszatér. Karen (Aubrey Plaza), az egyedülálló anya megajándékozza kisfiát, Andyt (Gabriel Bateman) egy hightech Buddi-játékbabával. Amivel azonban egyikük sincs tisztában, hogy az öntudatra ébredő szülinapi ajándékot átjárja a rémisztő gonoszság.

A produkciót Don Mancini és Tyler Burton Smith forgatókönyve alapján Lars Klevberg rendezte (Polaroid, Polaroid), míg a főbb szerepeket Mark Hamill, Aubrey Plaza, Tim Matheson, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry, Beatrice Kitsos és Ty Consiglio alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az eredeti Gyerekjáték én annak folytatásainak alkotói úgy döntöttek, hogy egy különálló minisorozatban folytatják a karakter történetét, mivel a reboot készítése egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésüket.
  • A Gyerekjáték ugyanazon a napon kerül a mozikba, mint a Toy Story 4. A dolog érdekessége, hogy mindkét film főszereplői olyan játékok, akiknek a gazdája egy Andy nevű fiatal fiú.
  • Nem ez az első alkalom, hogy Mark Hamill Chuckyt szinkronizálja. A színész kölcsönözte ugyanis a karakter hangját a Robot Chicken című sorozat "Plastic Buffet" című epizódjában.
  • Az 1988-as Gyerekjáték filmen dolgozók közül (beleértve a színészeket is), senki nem tért vissza a rebootra.
  • Az eredeti Gyerekjátékkal ellentétben Chucky ezúttal egy high-tech, mesterséges intelligenciával rendelkező bábu.
  • A Gyerekjáték az 1988-as azonos című slasher horror rebootja.
  • 2018. július 3-án jelentették be hivatalosan, hogy az MGM égisze alatt elkészül a Gyerekjáték rebootja. A horror producerei között a zsáner olyan sokat próbált nagyágyúit találhatjuk, mint Seth Grahame-Smith és David Katzenberg, akik az Az 2-n is együtt dolgoztak.
  • 2019 márciusában maga Mark Hamill (Star Wars) jelentette be, hogy ő kölcsönzi majd a főszereplő Chucky hangját. A színész a pályája során komoly tapasztalatot szerzett a negatív szereplők szinkronizálása terén, hosszú ideig ugyanis az ő hangján szólalt meg Joker az animációs Batman filmekben.
  • A Gyerekjáték forgatása 2018. szeptember 17-től november 8-ig tartott Vancouverben, Kanadában. A stáb néhány utólagos forgatási napot is beiktatott decemberben valamint 2019. áprilisában.
  • A Gyerekjáték marketingje nagyban támaszkodott a Toy Story 4 körüli hájpra, így az alkotók több olyan poszterrel is előrukkoltak, melyen a Toy Story franchise valamelyik karakterének (egyebek mellett Woody) jól felismerhető maradványai láthatók.

Hazai premierdátum: 2019.06.27.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: