Gyilkos nadrág, vérengző báli ruha: 10 film, melyben élettelen tárgyak szedik az áldozataikat

Tavaly augusztusban debütált a Slaxx címűr horror vígjáték, amely mellett továbbra sem lehet igazán szó nélkül elmenni. Nem is volt kérdés, hogy felkerül-e az alábbi listánkra, amelyen olyan filmek kaptak helyet, amelyekben lényegében gyilkos tárgyak szedik gyanútlan áldozataikat. Előre szeretnénk leszögezni, hogy a Stephen King nevéhez fűződő Christine csupán a jéghegy csúcsa.

#10

27 Slaxx  (2020)

horror | vígjáték

Egy farmernadrág sorra gyilkolja egy divatáruház alkalmazottait. Libbyre, az idealista értékesítőre vár a feladat, hogy megállítsa a dühtől tomboló gyilkost.     több»

#9

66 Oculus  (2013)

(20) (6)

horror | misztikus

TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

A hányattatott sorsú Russell testvérek, Tim és Kaylie, életét nem hétköznapi gondok keserítik meg. Szüleik brutális gyilkosság áldozatai lettek, amiért Timet el is ítélték.... több»

#8

53 A lift  (1983)

(3) (10)

horror | sci-fi

Egy liftben rémisztő dolgok történnek. Néhány ember majdnem megfullad, a biztonsági őrt pedig lefejezik. Egy újságíró a barátjával nyomozni kezd a rejtélyes ügyek kapcsán.... több»

#7

horror | sci-fi | vígjáték

A Chopping Mall című akciómoziban nyolc fiatal bezárva marad egy hi-tech bevásárlóközpontba és három őrrobot kezd el vadászni rájuk... több»

#6

44 Death Spa  (1989)

(3)

horror

Michael egészség klubja egymás után rettenetes gyilkosságok színhelye, mészárszéknek beillő szaunáival és egyéb horroreszközökkel. Felesége nem sokkal korábban lett... több»

#5

65 Ekusute  (2007)

horror

Yuuko egy fiatal fodrász, akinek célja, hogy minden vendége elégedetten távozzon a kezei közül. Unokahúgát az anyja állandóan bántja, ezért szeretné magához venni. Eközben a... több»

#4

64 A mángorló  (1995)

(5) (1)

horror | misztikus

John Hutton egy mosodai balesethez száll ki. Az egyik alkalmazott a nagy mángorló áldozata lett. A tulajdonos azonban nem akarja a rossz gépet lecserélni, pedig már őt is... több»

#3

74 Christine  (1983)

(10) (20)

horror | thriller

Minden valamire való autós tudja: a járgánynak lelke van. Persze nem mindegy, hogy az a lélek milyen. Mert legtöbben nyilván kedvesnek, segítőkésznek, ragaszkodónak szeretnék... több»

#2

51 Rubber  (2010)

(4)

fantasy | horror | vígjáték

Egy kiöregedett, kidobott autógumi "felébred" a kaliforniai sivatagban. Elkezd gurulni az úton, megáll és elindul, ahogy a kedve tartja. A feltevés, miszerint egy gumiabroncs... több»

#1

68 In Fabric  (2018)

horror | vígjáték

A rémtörténet egy üzletből indul, ahonnan egy megátkozott ruhadarab újabb és újabb tulajdonosok birtokába kerül, hogy egyesével tegye tönkre mindegyikük életét.  több»