Egy Jeff Sneider nevű álomgyári bennfentes - aki korábban már hiteles infókkal örvendeztette meg a filmrajongókat - azt állítja, a Halálos iramban 11. epizódja eléggé különbözni fog az eddigiektől.

Sneider állítólagos értesülései szerint Vin Diesel a franchise utolsó filmjével vissza akar térni a gyökereihez. Fontos azonban leszögeznünk, hogy eddig mindez csupán pletyka, mivel a feltételezéseket semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg!

De akkor mire számíthatunk - elviekben - az utolsó(?) epizódtól?

A közelgő tizenegyedik kaland már nem egy világ körüli kémakció lesz, ahogyan a sorozatban az többször is előfordult. Ehelyett a legelső filmhez, a Halálos irambanhoz akarnak igazodni. Egy nagy rablás vagy egy nagy verseny egyetlen helyszínen,és minden e körül forogna.

A 11. rész tehát lényegesen olcsóbb lesz, mint közvetlen elődje, a Fast X. Mindez valószínűleg egyébként a Universal hatása, hiszen a költségek egészen elszálltak a sorozat utóbbi filmjeinek esetében.

A tizedik rész állítólag 340 millió dollárba került, így a tulajdonképpen impozáns 705 millió dolláros jegybevétel mégis csak csalódásnak számít - főleg, hogy az amerikai piacon csak 146 millió dollár folyt be a kasszákba. Elemzők szerint a Universal a tizedik résszel a további amerikai mozi- és tévés kiaknázást követően éppen csak ki tudta hozni nullszaldósra a projektet.

Mit jelent még az új irány?

Feltehetően azt, hogy nem marad hely a Jason Momoa által alakított Dante Reyesnek...

Mint tudjuk, a 10. rész egy jó nagy cliffhangerrel zárul. Úgy tűnik, Dante kiiktatta Dom családját, és hős családfőnk halálos veszélyben van fiával, a kis Briannel együtt, miközben egy felrobbanó gáton száguldanak lefelé. De mindez nem igazán játszhat főszerepet a közelgő 11. részben, ugyanis van egy másik film, ami már előbb megoldja az egész Reyes-féle cselekményt.

A zárójelenetben kiderült, hogy Reyes üldözi Luke Hobbst (Dwayne Johnson) is és nemrégiben jelentettek be egy új Hobbs-filmet, ami Sneider információi szerint lezárja majd Reyes történetét. Dwayne Johnson tehát Jason Momoa-val fog összecsapni - ha igazak ezek az állítások!

Mikor érkezik a 11. fejezet?

A mozis bemutatót legutóljára 2025 április elejére jelentették be. Nagyon valószínű azonban, hogy a Dwayne Johnsonnal készülő Hobbs-film kapja meg ezt a dátumot, Vin Diesel végső(?) búcsúja Domként pedig egy évvel későbbre halasztódik.

Addig is, ha még nem láttad a 10. részt és csekkolnád, csak menj a film mafab adatlapján található SkyShowtime ikonra, kattints - és ha van előfizetésed a szolgáltatóhoz - már rá is pröröghetsz az adrenalindús kalandra és a gonosz Momoára, aki csak úgy lubickol a kattant Dante karakterében!

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.12.23.)

Számos küldetés után és minden nehézség ellenére Dom Torettónak és családjának sikerült túljárnia az összes eddigi ellenfele eszén, kijátszani minden nehézséget és... több»