Bármennyire is hihetetlenül hangzik, nem mindenki várja a Halálos iramban tizedik részét. A produkció forgatása gőzerővel zajlik, ennek viszont sokan nem örülnek.

Los Angeles történelmi Angelino Heights negyedének lakóinak például kifejezetten elegük van abból, hogy a film helyszíne valódi látványossággá vált, ahová szabályosan tömegek zarándokolnak el. Itt található ugyanis a Toretto család háza, a franchise rajongói pedig mindent megtesznek, hogy egy selfie-t lőjenek az ingatlannal a háttérben. Ez viszont csak a kisebbik gond.

Sok autórajongó viszont ide jár túráztatni a járgányát, hogy egy igazán autentikus gyorsulási versenyt rendezzenek. Mondani se kell, hogy mindez mekkora állandó zajjal jár, amelyre a lakók állandóan panaszkodnak, arról nem is beszélve, hogy sokak biztonságérzete is megingott, ebből pedig mostanra teljesen elegük lett az embereknek, épp ezért péntekre tiltakozást szerveznek a forgatás idejére.

A lakóközösség a FilmLA-től kapott értesítés szerint a Halálos iramban 10 forgatása ezen a napon reggel kilenctől hajnali kettőig tart majd a Kensington Roadon, "szimulált mentőszolgálati tevékenységgel, légi felvételekkel, az utca nedvesítésével és légköri füsttel".

A Los Angeles-i filmforgatási engedélyekért felelős FilmLA szóvivője szerint a forgatási engedélyt még nem véglegesítették, de a közleményeket a hivatal eljuttatta a közösséghez.

“Ha ezt a forgatást engedélyezik Angelino Heightsban, hatalmas tiltakozást fogunk rendezni, és sok riportert és híradóst fogunk meghívni, hogy egész nap és éjjel filmezzenek minket, amint tiltakozunk a produkció ellen. Ezt a tiltakozást azért fogjuk tartani, hogy tisztelegjünk a 178 ember előtt, akiket utcai versenyzők öltek meg Los Angelesben, és hogy megszégyenítsük a Universal-t, amiért érzéketlenül semmibe veszi ezt a halálos járványt, az utcai versenyzést, amit az ő filmjeik indítottak el, és továbbra is támogatnak” - olvasható a lakóközösség által megfogalmazott e-mailben, amelyet a Variety magazin adott közre.

Az Universal egyelőre nem reagált minderre, a Variety magazinnak viszont több lakó is megszólalt, akik elmondták, hogy milyen problémákkal is kell szembenézniük. Hellen Kim és Robert Howard házaspár elmesélték, hogy üzletük előtt található nyílt terület vonzza az utcai versenyzőket. “Az édesanyánk velünk lakik, 90 éves, éjszaka megijed az ilyen hangoktól. A környéken gyerekek laknak, pont azon a sarkon. Ezt nem szabadna megengedni” - mondta Howard. Kim hozzátette, hogy a versenyzők közül többen balesetet is okoztak. Tanúja volt annak is, hogy az ütközés után a sofőrök közül többen elszáguldottak, és a tulajdonosra hagyták a következményeket.

Az egyik lakó, aki nem kívánta eláruni a nevét azt mondta a Variety-nek, hogy egyszer egy rajongó fegyvert fogott rá, miután megkérte, hogy ne járassa tovább az autóját a nap közepén: “Napközben az irodámban próbálok dolgozni, valaki hatalmas zajt csinál épp az autójával, én kirohanok, és azt kiabálom: 'Ezt a nagymamád háza előtt csinálnád?'. Erre egy kölyök visszaszólt, hogy ‘Mit mondtál nekem?’. Elővett egy fegyvert, és rám fogta.”

A járvány idején az utcai versenyzés mint probléma összességében felduzzadt a városban, a Los Angeles-i rendőrség szerint a versenyek és az utcai átvételek tavaly 27%-kal megugrottak. Ennek ellenére néhány lakos nem feltétlenül szeretné, hogy felfüggesszék a munkálatokat, csupán halasszák el, amíg a helyzet rendeződik.

akció | kaland | krimi | thriller

Dom Toretto családját veszély fenyegeti. Ha meg akarja menteni Lettyt és a fiát, Briant, számot kell vetnie korábbi tetteivel. A csapat újra összeáll, hogy megfékezzék az őrült... több»