Még aludni kell pár hónapot a következő Halloween-film, a Halloween Kills (David Gordon Green) bemutatójáig, de a rajongók várakozás közben különféle elméletekkel állnak elő azzal kapcsolatban, mi várható.

Ez annak köszönhető, hogy az alkotók nem sokat árultak el az új trilógia második részéről. Azt tudni lehet, hogy a korábbi részek több szereplője visszatér, ám a fórumozók azt feltételezik, pusztán azért, hogy most végezhessen velük Michael Myers, az elpusztíthatatlan rém, ha már az elmúlt negyven évben nem sikerült. Mások tudni vélik, hogy a Halloween Kills cselekménye ugyanúgy egy kórházban fog játszódni, mint a Halloween II-é. Azt minden rajongó biztosra veszi, hogy a késes rém megint egérutat nyer, hiszen enélkül nem jöhetne majd a harmadik rész.

Merészebb elmélet, hogy most már tényleg megölik a Jamie Lee Curtis által alakított főszereplőt, Lauire-t – így volt az új Halloween eredeti forgatókönyvében –, és helyét az unokája, Allyson veszi át. Az unoka előtérbe lépése produkciós szempontból logikus fordulat lenne, hiszen így a sorozat még néhány trilógia erejéig könnyedén folytatható. Vannak, akik azonban úgy gondolják, az alkotók hagyják kifutni Jamie Lee Curtis karaterét, csak a következő rész végén ölik meg, és utána majd valóban Allysonnal rebootolják a sorozatot.

Néhány fékezhetetlen agyvelejű rajongó szerint előfordulhat, hogy az új részben Michael Myers arca látható lesz és meg is szólal. A rém egyik legdermesztőbb tuladonsága az volt az eddigi tíz részben, hogy álarc mögé rejtőzött és soha meg sem mukkant – most elkövetkezhet az igazság pillanata. Ellene szól, hogy ezzel szilánkokra esne szét egy mitikus karakter, mellette viszont azt lehet felhozni, hogy intenzív dráma bontakozhatna ki a hősnő és a rém között. Feltéve, ha valaki képes olyan dialógust írni, ami tényleg odaver.

A Halloween Kills októberben a hazai mozikban!