A jövő hét folyamán érkezik a hazai mozikba a Fűrész X., amelyhez már előzetesen befutott néhány kritika.

A játék hamarosan újra kezdődik. Sőt, az amerikai mozilátogatók számára már küszöbön is áll, hiszen a Fűrész X most pénteken, aza szeptember 29-én kerül az Egyesült Államokban a mozikba a produkció.

Bár a teljes franchise színvonala meglehetősen hullámzónak mondható, nagyon úgy tűnik, hogy Kevin Greutert rendezése hozza azt, amit a rajongók okkal várnak majd el ettől szériától.

“A Fűrész X egy szolid John Kramer-sztorival visszavezeti a franchise-t a helyes útra. Ez Jigsaw egy másik oldala, amit nem szoktunk látni, és jó volt újra látni Tobin Bellt. Kramer a horror műfaj Punisherje. Remélem, a franchise innen folytatódik” - írja Joseph Deckelmeier az X-en (Twitter).

“Semmi sem működne olyan jól [Tobin] Bell nélkül, akinek rekedtes hangja és fenyegető komolysága annyira magával ragadó, hogy hihetetlenül hátborzongatóvá teszi Jigsaw trükkjeit” - jegyzi a The Hollywood Reporter.

A The Independent kritikusa a következőket írja: “Tíz film után már olyannyira megszokott rutinban vagyunk, hogy a Fűrész X bármelyik elemét bonyolult lenne eredetinek nevezni, de a visszatérő rendező, Kevin Greutert tudja, hogyan szerezzen örömet a közönségnek: néhány vödör vérrel és a csonttörés lélegzetelállító hangjával. Itt pontosan azt kapják, amire vágynak.”

“A Fűrész X a saga eddigi legütősebb folytatását nyújtja... A Fűrész X tartalmazza mindazt a vérengzést, amit a franchise egyik részétől elvárhatunk, miközben megpróbál valami újat csinálni, és nem csak a régi dolgokat, ami új vért fecskendez bele” - írja Bloody Disgusting.

A Fűrész X tehát október 5-én debütál a magyarországi mozikban, nem mellékes az sem, hogy a produkció X-besorolást kapott, amilyet korábban a Sikoly VI. is, így a brutális vérengzés szinte borítékolható.

69 Fűrész X.  (2023)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»