Jelentős mérföldkőhöz érkezett az év legnagyobb életrajzi eposza, hiszen világszerte több mint 200 millió dolláros bevételt ért el: a premierje óta 200,7 millió dollárt kaszált a Ridley Scott Napóleonja, melyből nemzetközileg 141,1 millió dollárt, a hazai piacán pedig 59,6 millió dollárt húzott be.

Az Apple Original Films által gyártott és a Sony Pictures által forgalmazott film világszerte 78,8 millió dolláros nyitása meglehetősen erős volt. A tengerentúlon, különösen az európai piacokon kiemelkedően jól teljesített, felülmúlva az olyan életrajzi filmeket is, mint az Elvis, vagy Scott saját A Gucci-ház. Az Egyesült Királyság lett a legjobban teljesítő piac, amelyet Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország követ.

A Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby főszereplésével készült film Napóleon hatalomra jutását és feleségével, Josephine-nel való viharos kapcsolatát mutatja be. 

A vegyes kritikák ellenére a film tehát szép sikert ért el, és annyi biztos, hogy hamarosan az Apple TV+-on streamelhető lesz, bár premierdátumot egyelőre nem osztotta meg a platform.

64 Napóleon  (2023)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»