Mena Suvari azt állítja, hogy manipulálták a szexre, egy korábbi mérgező kapcsolatában. Az Amerikai szépség 43 éves színésznője 2021-ben megjelent memoárjában, A nagy béke (The Great Peace) című könyvében mesélt a szexuális visszaélések és a drogfüggőség túléléséről.

Most Suvari, aki férjével, Michael Hope-pal neveli egyéves fiukat, Christophert, arról mesél, hogy egy bántalmazó kapcsolat hogyan csavarta ki a szexszel kapcsolatos szemléletét, plusz arról, hogyan jött rá, hogy nem "nem szeretik", ahogy a könyvében írja.

Suvari nemrég a The Guardiannek elmondta, hogy bántalmazó exe nőket "toborzott" hármas szexre, és a színésznő  később beszélt is az egyik nővel: "Azt mondtam: "Szeretném, ha tudnád, hogy én soha nem akartam egyiket sem csinálni ezekből a dolgokból'. Meglepődött. Azt mondta: 'Ó, ő mondta nekem, hogy ezt akartad csinálni'."

"Hatalmas ébresztő volt számomra, hogy mennyire manipuláltak, és fogalmam sem volt róla. A körülményeket úgy alakították körülöttem, hogy direkt rám szabták őket, és engem egyszerűen elnyelt a számomra tervezett csapda" - mondta Suvari.

"Soha nem akartam negatívan beszélni olyan dolgokról, amelyek nagyon egészségesek lehetnek más emberek számára. Nem kaptam választási lehetőséget vagy engedélyt, hogy ezt tegyem, és ez volt számomra annyira romboló" - mondta a hármasról - "Nagyon zavaros dolog, amikor szexuális visszaélést élsz át, mert ennek egy része ... olyan, mintha kielégítő lenne. De aztán a másik része egy abszolút rémálom, szóval össze vagy zavarodva, nem tudod, mi a helyes."

Suvari azt mondta, hogy ez az aspektus "még mindig nyomaszt", mivel "soha nem kaptam lehetőséget arra, hogy szexuálisan felfedezzem magam. Mindez elveszett számomra" - magyarázta.

Suvari tavaly a PEOPLE-nak mesélt arról, hogy a színészi munkájában talál vigaszt. Miután az 1999-es Amerikai pite című filmben nyújtott szerepe meghozta számára a hírnevet, ő kapta meg Angela, a tinédzser pompomlány szerepét az Amerikai szépségben, aki egy középkorú férfi megszállottságának tárgya, akit Kevin Spacey alakít. A szerep elismerést és a legjobb női mellékszereplőnek járó BAFTA-jelölést hozott neki.

"Gyönyörű élmény volt, hogy lehetőséget kaptam a munkára és az önkifejezésre, pont akkor, amikor szükségem volt rá, hogy megmentsem magam" - mondta az Amerikai szépség forgatásáról. Suvari bevallotta, mégis gyakran érezte úgy, hogy kettős életet él, "kívülről működik, belülről pedig kétségbeesetten próbál gyógyulni". 

Ma a színésznő hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozik a kaliforniai Vista Del Marban, és megosztja a történetét, "abban a reményben, hogy mindig örömre derít és inspirál".

"Ez az, amit megtanultam magamról" - mondta a PEOPLE-nak - "És most először adok magamnak engedélyt, hogy megtaláljam azt a hangot, amire vágytam". Suvari a The Guardiannek azt mondta, hogy az emlékiratára adott olvasói reakciók "keserédesek" voltak, mert "gyönyörű érzés volt , hogy látnak és meghallgatnak, de szívszorító volt hallani, hogy mások is hasonló módon azonosultak vele. Nem ezt akartam nekik, de összességében nagyon büszke vagyok. A legőrültebb időket éljük, a világ lángokban áll, ugyanakkor a dolgok sokkal nyitottabbak. Mindig is reméltem, hogy [a könyv] segíthet valamiféle változást előidézni és további beszélgetéseket kezdeményezni".

Ha erőszakot élsz át vagy tapasztalsz a környezetedben, a NANE segélyvonalát tudod hívni. A segélyvonal nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek szól és az alábbi számon érhető el:  06-80-505-101. A segélyvonal INGYENES és ANONIM. Hívható: hétfő, kedd, csütörtök, péntek este 18-22 óra és szerdán 12-14 óra között.