Hamarosan a mozikban Jeff Tomsic filmje, melynek premierje kapcsán 9 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a tengerentúlon múlt héten bemutatott Haverok harca, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Jeff Tomsic foglalhatta el (Broad City, The Detour), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Jeremy Renner, Isla Fisher, Jon Hamm, Brian Dennehy, Ed Helms, Annabelle Wallis és Jake M. Johnson. A forgatókönyvet Rob McKittrick, Mark Steilen és Russell Adams szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film sztárjainak több produkció kapcsán is volt alkalmuk együtt dolgozni. Jake Johnsont és Annabelle Wallist a 2017-es A múmiában, John Hammet és Isla Fishert a Kémek a szomszédban című vígjátékban, Jomm Hammet és Jeremy Rennert a Tolvajok városában, Ed Helmst és Rashida Jonest pedig A hivatal című komédia sorozatban láthattuk együtt.
  • Az alkotók a forgatókönyv írásakor a két főszerepet Will Ferrell és Jack Black karakterére írták, és bár eleinte úgy tűnt, hogy mind a ketten elvállalják a szerepet, végül kihátráltak a projektből.
  • 2017. júliusában a forgatáson Jeremy Renner eltörte a jobb könyökét és a bal csuklóját, miután rosszul ért földet egy 20 láb méter magasról kivitelezett zuhanást követően.
  • A film forgatása 2017. júniusában kezdődött meg Atlantában, Georgia államban.
  • A cselekmény részben valós történeten alapszik. A filmbéli barátok a valóságban is léteznek, és már 23 éve minden májusban megszervezik a filmbéli játékot. A csapatról 2013-ban a Wall Street Journal is megjelentetett egy cikket, melyet követően több stúdiótól is ajánlatot kaptak arra, hogy megfilmesítsék a történetüket. Egy hónappal később már el is adták a megfilmesítési jogokat.
  • A film költségvetése 28 millió dollár volt. Ehhez képest Észak-Amerikában a bemutatásának hétvégéjén 16 milliós bevételre tett szert.
  • A filmet vegyesen fogadta a kritika. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 107 szemlézett cikk után 56 százalékon áll (2018. június).
  • A film ötlete akkor fogant meg a forgatókönyvíró fejében, amikor a The Wall Street Journal cikkében felfedezte egyik korábbi ismerősét. – A cikk négy barátról szólt, aki húsz éve játszik fogócskát – meséli Mark Steilen, aki a Farrelly-testvérek munkatársaként tanulta az őrültködés filmes fortélyait. – És tulajdonképpen bediliztek a játékba. Egymás munkahelyén, vagy éjszaka a hálószobájában bukkantak fel; egyszer az egyik a haverja autójának a csomagtartójából ugrott ki, és úgy megijesztette annak a feleségét, hogy az elesett és eltörte a lábát. És az egyikük a szüleim barátainak a gyereke volt! Persze, hogy elmentem hozzá, és kikérdeztem. És az újságcikk igaz volt, de a valóság még képtelenebbnek tűnt. Rögtön megegyeztem vele, hogy ebből filmet írok. Nem bánta, azt mondta, úgysem hiszi majd el senki, hogy ez igaz."

Hazai premierdátum: 2018.07.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: