A DC fejesei, James Gunn és Peter Safran szerint Henry Cavillt (galériánkban) soha nem rúgták ki Superman szerepéből, sőt, "soha nem is szerződtették".

Miután tavaly bejelentették, hogy Az acélember 2-t törölték, és Cavill nélkül írják az új Superman-filmet, Gunn szerint az akkor napvilágot látott hírek nagy része mindössze pletyka volt.

"Számomra ez a történet nem Henryről szól. Én kedvelem Henryt. Ő egy nagyszerű fickó. Úgy gondolom, hogy sokan átverték őt, beleértve a korábbi rezsimeket is. De ez a Superman több okból sem Henry" - magyarázta Gunn a Deadline-nak.

"Nem rúgtuk ki Henryt. Henry-t soha nem is szerződtették [értsd, az Acélember 2-re nem volt szerződése, így nem is rúghatták ki]. Csak egy cameóban szerepelt, és ezzel vége is volt a történetének. Sokan olyan feltételezéseket tettek, amelyek nem voltak igazak" - mondta Gunn.

"Nincs ok, amiért az összes általad említett ember ne lehetne része a DCU-nak, csak még nem döntöttük el, hogy mi az a történet, amit el akarunk mesélni, amely magában foglalja Shazamot vagy Aquamant" - folytatta Safran, kifejtve, hogy lényegében bármelyik korábbi DC-szereplőt vissza lehetne hozni egy jövőbeli projekthez. Jason Momoa például a hírek szerint továbbra is Aquamant alakítja majd a DC harmadik filmjében.

A tervek szerint 2025-ben érkezik egy új Superman-film, amely "Superman kryptoni örökségének és emberi neveltetésére fog összpontosítani".