További felhatalmazást kapott Anna Sorokin szélhámos barátja arra vonatkozóan, hogy folytassa a Netflix ellen indított rágalmazási pert, amelyet Az örökösnő álarca mögött kapcsán indítottak a platform ellen, írja a Variety.

Shonda Rhimes forgatókönyvíró állítása szerint korábban engedélyt kaptak, hogy a megtörtént eseményeket szabadon értelmezhessék és adaptálhassák, Colm F. Connolly ugyanakkor elutasította ezt az érvelést, így a sorozatban látható szereplők jellemzése már a rágalmazást súrolja.

A felperest, Rachel DeLoache Williamst úgy ábrázolták, mint aki elhagyta Sorokint Marokkóban, és végül elárulta őt a hatóságoknak. Williams azt állította, hogy a sorozatban szereplő 16 különböző állítás hamisan "sznobnak", "etikátlannak" és "kapzsinak" állítja be őt.

Williams, a Vanity Fair egykori munkatársa cikket, majd könyvet írt a Sorokinnal kapcsolatos tapasztalatairól, akit azzal vádol, hogy 62 000 dollárt csalt ki tőle.

“Valóban, hogy az alkotmányosan védett művészi kifejezésmód virágozhasson, a Netflixhez hasonló tartalomgyártóknak némi mozgásteret kell hagyni arra, hogy értelmezzék a Sorokin-perhez hasonló nyilvános vitában részt vevők cselekedeteit és döntéseit” - nyilatkozta a Netflix jogi csapatát vezető Thomas E. Hanson, Jr..

“Annak ellenére, hogy Sorokin szélhámos, a sorozat csodálatra méltónak mutatja Sorokin szemtelen hajlandóságát, hogy hazudjon, csaljon és lopjon, hogy átjusson a bürokráciában, az ageizmusban és a szexizmusban gyökerező, állítólag igazságtalan akadályokon” - olvasható a Williams által benyújtott keresetben.

dráma

Egy újságíró Anna Delvey esetét vizsgálja, aki egy Instagram által híressé vált német örökösnő. Pillanatok alatt belopta magát New York szívébe - majd lelépett a lakosok... több»