Hiba a Pókember: Hazatérésben, a Marvel 6 év után most elismerte a tévedést

A Pókember: Hazatérés kezdeténél tartunk, a Tom Holland által vitt trilógia első részénél.

A 2017-ben Jon Watts rendezésében készült alkotás egy flashback-szekvenciával kezdődik, amely 2012-ben játszódik, néhány nappal az első Bosszúállók-filmben lezajlott szörnyű New York-i csata után.

Adrian Toomes (a későbbi Keselyű, akit Michael Keaton alakít) karakterét látjuk, amint a Chitauri (csituri) felszerelésének maradványait szerzi vissza, amelyekből később megtervezi repülő páncélját.

A jelenet végeztével a képernyőn megjelenik egy "8 évvel később" felirat, és a film visszavisz minket a jelenbe, ahol Peter Parker középiskolásként éli mindennapjait, szuperhősös kalandokkal Manhattanben.

Ahogy azonban az MCU-rajongók a film bemutatása után gyorsan rámutattak, az ellipszisdobozon feltüntetett évszámnak egyáltalán nincs értelme. Ha ugyanis valóban eltelt 8 év a New York-i csata óta (2012-ben), akkor a Pókember: Hazatérés cselekményének logikusan 2020-ban kellene játszódnia, nem pedig 2016-ban.

Ezt a nagy tévedést, amelyet Adrian Toomes/Keselyű egy sora is alátámaszt (aki elmagyarázza, hogy sikerült megszöknie a kormány elől "8 évre"), a Marvel nemrég hivatalosan is elismerte a Marvel Studios The Marvel Cinematic Universe - An Official Timeline című könyvének oldalain (a The Direct szerint).

Az MCU idővonaláról szóló könyvben említést tesznek a Pókember: Hazatérés elején elkövetett baklövésről. Miss Minute, a TVA kis beszélő órája közvetítésével, akit a legutóbbi Loki-sorozatból ismerhetünk, még egy indoklást is megpróbálnak adni:

"Vörös riadó! Helló újra! Adrien Toomes szerint a New York-i csata 8 évvel ezelőtt zajlott, de ez az esemény csak négy évvel korábbi. Ez a helyzet tényleg fejfájást okozott nekünk. Azt hiszem, egy elemző elkeverte az aktát" - mondja Miss Minute.

Ebből a magyarázatból - amely humorosan idő-anomáliának álcázza az írói bakit - tehát arra következtethetünk, hogy a Hazatérés valóban 4 évvel (és nem 8 évvel) az első Bosszúállók-film után játszódik.

akció | kaland | sci-fi

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros,... több»