Minden idők egyik legjobb, legmeghatározóbb sci-fijének tartják. Olyan alkotás, amely számtalan újat ihletett meg, amely műfajt teremtett. Egy nagyszerű novella nagyszerű filmadaptációja. Ez volt Ridley Scott (galériánkban) 1982-es Szárnyas fejvadász című kultmozija. És most újra visszatér!

2017-ben Denis Villeneuve rendezésében már kaptunk egy folytatást, a Szárnyas fejvadász 2049 pedig hatalmas sikert aratott. Azt nehéz lenne megjósolni, hogy később válhat-e akkora kultfilmmé, mint az első rész (amely Philip K. Dick Az androidok elektromos bárányokkal álmodnak című művének adaptációja), de a sikert már senki sem veheti el tőle.

Rajongók milliói világszerte most nagyon örülhetnek. Az Amazon Prime ugyanis bejelentette, hogy készül a Szárnyas fejvadász: 2099. Ez egy sorozat lesz, amely tovább viszi majd a megismert univerzum történelmét. Egyelőre konkrétumokból elég kevés ismert, de a címadásból már kitalálható, hogy ötven évet ugrunk a 2017-es mozi eseményei után.

A sorozat produceri feladatait Ridley Scott látja majd el, míg a showrunner Silka Luisa lesz, vagyis ő írja a sztorit. A készítésből az Alcon Entertainment és a Scott Free Productions egyaránt kiveszi majd a részét. Ridley Scott már tavaly is arról beszélt egy interjúban, hogy az alapokat már régen lefektették, a pilot forgatókönyve kész. A rendezőlegenda azt jósolja, hogy nagyjából 10 órányi tiszta játékidőt ölelnek majd fel az epizódok összesen.

A közelmúltban már debütált egy Blade Runner széria a Netflixen, ha lemaradtál volna róla, idelent mutatjuk az előzetesét.

akció | animáció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Az animációs sorozat 17 évvel a Szárnyas fejvadász 2049 előtt játszódik.