A tavaly júniusban mozikba került Sötét Főnix nem igazán váltotta be sem a rajongók, sem pedig a kritikusok reményeit, a filmet szinte azonnal elkaszálták a negatív visszajelzések, így talán nincs is túl nagy meglepetés abban, ez lett egyúttal 2019 legnagyobb anyagi veszteségekkel járó filmes produkciója.

A Sötét főnixet már a megjelenést követően sem övezte túl nagy érdeklődés, a rajongók nagy része egyszerűen nem váltott jegyet a filmre, mindezt pedig csak tetézi, hogy jelenleg alig 23 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon.

Alig néhány hónap múlva a Disney ugyan felvásárolta a Foxot, ám azóta kérdéses az X-Men filmek jövője. A legfrissebb jelentések alapján mindenesetre a Sötét főnix közel 133 millió dolláros veszteséggel zárt.

Ha Simon Kindberget nagy valószínűséggel kispadra is ültette rendezőként a film, nem kizárt, hogy a névvel még találkozhatunk a jövőben a franchise kapcsán, hiszen Kindberg több X-Men film munkálataiban is részt vett íróként és producerként egyaránt.