Hogy hány szót mondott Keanu Reeves a John Wick 4 teljes játékideje alatt?

John Wick eddig sem volt a szavak embere, nincs ez másként a John Wick: 4. felvonás esetében sem.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint legalábbis a Keanu Reeves által megformált karakter a legújabb epizódban a 169 perces játékidő alatt mindössze 380 szót mond 103 sornyi dialógusban. Ez még az első John WIck filmnél is kevesebb, amelyben Reeves a 101 percnyi játékidő alatt 484 szót mondott ki.

A már említett 380 szó 10 százalékát Reeves ráadásul már a film előzeteseiben elmondta, ami szinte már “túláradónak” is mondható, hiszen egy 2 és fél perces trailerben gyakorlatilag többet beszél a karakter, mint maga a film első 25 percében.

Chad Stahelski egyébként alapos munkát végzett ezen a téren is, mint kiderült ugyanis, a forgatókönyv eredeti változatában bizonyos jelenetekben, a főhős és a többi karakter között 50-50 százalékban oszlott meg a szavak használata. Stahelski persze Wick dialógusait végül alaposan szétollózta, hogy a karakter csupán egy-egy szavas válaszokat adjon.

“Megdöbbentő, amikor vele dolgozol, hogy mennyire elkötelezett a beszéd hiánya iránt” - mondta Michael Finch a The Wall Street Journal magazinnak.

Persze, ami hiányzik a dialógusokból, azt az akció terén bőven pótolja a negyedik John Wick film, amelyet nem mellékesen már a megjelenés előtt is a franchise legjobb részének tekintettek a kritikusok.

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»