Ha bedobjuk az esti sörözésen Daniel Radcliffe nevét, akkor nyilván két percen belül már a Harry Potter filmek lesznek a téma. A színész az elmúlt években kézzel lábbal küzdött ez ellen és ennek eredményeként néhány egészen váratlan szerepben is láthattuk már. És nem is volt rossz bennük, szóval nem kizárt, hogy még egy-két évtized és sikerül neki levetkőznie a sebhelyesarcú varázslótanonc talárját.

De azért ne legyenek kétségeink, hogy bármennyire is igyekszik megszabadulni Harry Potter aurájától, azért olyan rosszul nem járt vele. Az egy dolog, hogy a huss és pöcc, meg a kviddics meccsek megalapozták a világhírnevét, az viszont egy másik, hogy mennyit is tett zsebre a nyolc moziért a színész.

A Harry Potter és a bölcsek köve még hollywoodi mércével mérve aprópénzt hozott a kasszába, mivel „csak” 1 millió dollárt kapott érte. Ezt viszont máris megháromszorozta a Harry Potter és a titkok kamrája főszerepével, ahol már 3 milliót kaszált. A Harry Potter és az azkabani fogoly is jól fizetett, ezért már 6 millió volt a gázsi. És innentől egyre nagyobb léptékben nőttek a bérek. Az ötödik rész már 14 millió dollárt hozott, míg az utolsó három epizódért már 25 millióra írhatta alá a szerződését.

Szóval fogalmazhatunk úgy is, hogy Daniel Radcliffe ma már legalább olyan gazdag a valóságban, mint amilyen Harry Potter volt a varázslóvilágban. Csak épp ő nem tud seprűn repülni…

A színész az utóbbi években sem tétlenkedik, legutóbb Az elveszett városban láthattuk, majd a Weird: The Al Yankovic Storyban ő alakította a címszereplő botrányos életű zenész-humoristát. Galériánkban készítettük egy összeállítást is a közelmúltban bemutatott filmjeiből. Nem maradtál le valamelyikről?

dokumentum | dráma | életrajzi | vígjáték | zenés

A film az ikonikus paródiazenész, Yankovic életének minden aspektusát feltárja, kezdve az olyan korai slágerekkel, mint az "Eat It" és a "Like a Surgeon", a hatalmas hírnéven át a... több»