Bár az elmúlt hetek leginkább a Volt egyszer egy Hollywood körüli hájpról és Quentin Tarantino tervezett Star Trek filmjéről szóltak, most egy egészen más produkció miatt került ismét előtérbe az ikonikus rendező.

Mióta Quentin Tarantino bejelentette, hogy 10 film után nem kíván többet rendezni (forgatókönyveket írna, producerkedne stb.), gyakorlatilag állandó témát szolgáltat a filmes sajtónak, mely előszeretettel bocsátkozik találgatásokba a direktor utolsó filmje kapcsán. Eddig úgy tűnt, a Ponyvaregény stílusában megálmodott korhatáros Star Trek lehet az, de mostantól azt sem zárhatjuk ki, hogy a Kill Bill 3-mal teljesedik majd ki a rendezői életmű.

Legalábbis erről árulkodnak Tarantino a Happy Sad Confused Podcast-ban elhangzott gondolatai, a direktor ugyanis még egyáltalán nem vetette el a Kill Bill trilógiává bővítésének ötletét, és erről már Uma Thurmannel is egyeztetett.

"Őszintén szólva Uma és én épp a közelmúltban beszéltünk a dologról. Egy kicsit tovább is gondoltam a dolgot. Hogy pontosan fogalmazzak, épp a múlt héten egyeztettünk. Ha bármelyik filmemnek van esélye, hogy folytatást kapjon, az a Kill Bill" - mondta Tarantino. "Ami a mozifilmeket illeti, úgy érzem, elértem egy út végére. Ha a jövőbe tekintek, úgy látom, leginkább könyveket, színdarabokat fogok írni, vagyis alapvetően maradok a kreatív munkánál. Egyszerűen csak azt érzem, a filmek terén már mindent megtettem, amit szerettem volna" - zárta a szavait.

Bár Tarantino tartani szokta magát a szavához, azért még nem érdemes kizárnunk annak a lehetőségét, hogy egyszer támad majd egy olyan ötlete, amiről azt érzi majd, hogy meg kell filmesítenie. És abban biztosak vagyunk, hogy ha eljön ez az idő, nem fog habozni. Addig is azonban hátra van még egy film, és persze az augusztus 15-től látható Volt egyszer egy Hollywood Leonardo DiCaprioBrad PittAl PacinoMargot Robbie és Kurt Russell főszereplésével.