Idris Elba egyenes választ adott arra, hogy ő lehet-e a következő James Bond

007-es ügynöknek lenni nehéz – és még nehezebb dolga van azoknak, akiknek el kell döntenie, ki legyen a 007-es. Daniel Craig már az ötvenedik életévét tapossa, és bármilyen sármosan idősödik is, a következő film, a 007 Nincs idő meghalni után bizony szögre akasztja a frakkot.

Márpedig Moneypenny nem maradhat mindennapi flört nélkül, a világ pedig egy új titkosügynökre vár: és sokak titkos álma lenne, hogy James Bondot Idris Elba játssza. A színész neve már többször felmerült pletykaként a Bond-filmekkel kapcsolatban, ám eddig sehonnan nem érkezett konkrét válasz vagy megerősítés ezzel kapcsolatban.

Ám nemrég Elba egy interjúban, amikor nekiszegezték a kérdést, hogy fogja-e játszani a 007-es ügynököt filmben, egészen konkrét választ adott: Nem.

Vagyis sokak álmát törte össze egyetlen rövidke szóval – még csak nem is csomagolta be, csak kibökte. Legalább egyenes válasz volt, így a Bond-rajongóknak új, titkos ügynök-alapanyag után kell nézniük.

Elba válaszának pedig megvannak az egészen logikus és konkrét okai: többek között például az, hogy ő sem lesz már fiatalabb, vagyis mire odakerülne, már ő is bőven 50 fele járna. Márpedig egy Bond-színész általában több filmen keresztül alakítja az ügynököt, így a produkció szempontjából szerencsésebb lenne valóban egy fiatalabb színészt választani, aki még legalább egy évtizedig tudja vinni a hátán a franchise-t.

Ám jelenleg nagyobb és sürgetőbb gondja van annál az alkotóknak, hogy a következő színészt keressék, amikor a decemberre ütemezett forgatáshoz jelenleg még rendezőjük sincs. A Bond 25 eredeti rendezője, Danny Boyle ugyanis most állt fel a produkcióból – márpedig ha a producerek nem akarnak csúszást, akkor hamar akasztaniuk kell valahonnan egy új rendezőt. És majd utána – utána majd ráérnek azzal foglalkozni, ki vegye át a titkos szerkentyűkkel felszerelt, világmegmentő stafétabotot.