Így akadályozta meg Robert Downey Jr., hogy a Marvel kirúgja Thort és Fekete Özvegyet

Kétségtelen, hogy Chris Hemsworth és Scarlett Johansson jelenléte nagyban hozzájárult az MCU sikeréhez, ennek ellenére közel álltak ahhoz, hogy a Bosszúállók: Ultron korával le is záruljon Thor és a Fekete Özvegy története.

A Marvel vezetősége  már a kezdetektől fogva világossá tették, hogy nem haboznak felmondani annak, akik  “túl nagy követeléseket” - különösen fizetési igényeket - támasztanak, így ezt a lépést csakugyan készen álltak meghozni, amikor az első önálló Marvel filmek után össze kívánták vonni a franchise szereplőit.

Az Ultron kora előkészületei során pedig annyira elmérgesedett a színészek és a stúdió közötti tárgyalás, hogy Hemsworth és Johansson bizony csakugyan közel kerültek ahhoz, hogy elbocsássák őket.

Az Espinof és a FilmStarts korábban számolt be arról, hogy kezdetekben a Marvel jóval kevesebbet fizetett egy-egy szerepért a sztároknak, ez alól pedig Robert Downey Jr. számított csak kivételnek, mivel a Vasember sikere után nyilvánvalóvá vált, hogy ő a széria egyik legértékesebb része. Ezt jól példázza, hogy akadtak olyanok, akik az első Bosszúállók filmmel mindössze 200 ezer dollárt kerestek, míg Downey Jr. közel 50 millió dolláros kifizetésben részesült.

Hasonló helyzet alakult ki két évvel korábban a Vasember 2 tárgyalása során: Terrence Howardnak le kellett mondania a Hadigép szerepéről Don Cheadle javára, miután “túl sok” pénzt kért a folytatásért.

Robert Downey Jr. akkor nem állt ki kollégája mellett, ám amikor Hemsworth és Johansson voltak készek távozni a projekttől, már máshogy alakult a helyzet. A színész ugyanis maga járt közben a stúdió vezetőségénél, hogy gondolják át az ajánlatukat.

2013-ban a Deadline magazinnak nyilatkozó ismeretlen Robert Downey Jr. forrás azt is elmondta, hogy Downey Jr-nak csakugyan van befolyása a Marvelnél: “Ő az egyetlen, akinek valódi hatalma van ebben a helyzetben. És ráadásul tökös is. Már üzent, hogy nem fog olyan cégnek dolgozni, amelyik sz@rul bánik a kollégáival.”

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első... több»