Így bukta el Jake Gyllenhaal A Gyűrűk Ura főszerepétA kép forrása: NBC

Peter Jackson alaposan kiosztotta Gyllenhaalt a castingon.

Jake Gyllenhaal Jimmy Fallon esti show-jának vendége volt, ahol érdekes információkat osztott meg a műsorvezetővel és a közönséggel. A színész egyebek mellett arról is beszélt, hogyan bukta el Frodo szerepét A Gyűrűk Ura-trilógiában.

"Vagy 14 ügynök hívott fel" - mondta. "Mind annyira izgatottak voltak, és amikor az ügynökök izgatottak, a dolgok elég intenzívvé válnak. Azt mondták, 'Képzeld! Elkészítik A Gyűrűk Ura-filmeket, Peter Jackson rendezi, három film lesz három és fél év alatt, és szükségük van egy hobbitra, és rád gondoltunk."

Bár Gyllenhaal elment A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége meghallgatásra, de nem igazán járt sikerrel. A casting első felét szóra sem méltatta, ellenben a szöveges próbákról már részletesebben beszélt.

"Voltak jelenetek, ahol beszélni is kellett, és mindenki brit akcentust használt, kivéve engem. Peter Peter Jackson odafordult hozzám, és szó szerint azt mondta, hogy 'Te vagy a legrosszabb színész, akit valaha láttam. Mondták neked, hogy akcentussal kéne játszanod?' Azt válaszoltam, hogy: nem. Mire ő: 'Rúgd ki az ügynökeiedet.' Igen ám, de annyira izgatottak voltak" - viccelődött a színész.

Ti szívesen láttátok volna őt Frodóként?

Gyllenhaal következő filmje, a Jean-Marc Vallée rendezésében készülő Darabokban, mely épp a hetekben kapta meg első teljes előzetesét. A hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információk.