Michael J. Fox, a Vissza a jövőbe sztárja 2020-ban jelentette be, hogy negyven év aktív filmezés után végleg visszavonul. Ebben természetesen a Parkinson-kór is szerepet játszott, amellyel évtizedek óta kénytelen együtt élni. A sztár nemrégiben egy dokumentumfilmben mesélte el élettörténetét. Ezzel kapcsolatban adott interjút a Variety magazinnak is, amelyben elárult néhány érdekes gondolatot is.

A színész arról mesélt, hogy 2020-ban mi volt az egyik inspiráló tényező, amely segített neki meghozni a visszavonulásról szóló döntését. Elmondta, hogy akkor nézte meg Quentin Tarantino legújabb filmjét és a Volt egyszer egy Hollywood egyik jelenete fájóan ismerős volt számára. Mégpedig az a jelenet, amelyben Rick Dalton az egész stáb előtt elfelejti a szövegét.

Michael J. Fox felidézte, hogy az ő karrierje során is volt egy olyan pillanat, mint a filmben, amikor a forgatás közepén felejtette el a szövegét. Visszament a lakókocsijába és tükörbe nézett: „egyszerűen nem emlékszem a szövegemre!” – mondta magának.

Amikor ezzel szembesült a Volt egyszer egy Hollywoodban is, ahol Leonardo DiCaprio karaktere, Rick Dalton került ugyanebbe a helyzetbe, megértette, hogy mit kell tennie. Innentől már nem is volt olyan nehéz, szinte békés volt meghozni a döntést, hogy visszavonul.

Michael J. Fox életének történetét, a betegséggel való küzdelmét, karrierje csúcspontjait és hullámvölgyeit a Still: A Michael J. Fox Movie dokumentumfilmben dolgozza fel. Ebben nem csak ő, de családja is mesélnek az életéről, hogy ezzel is inspirációt adjanak azoknak, akik hasonló helyzetben vannak.