Angela Lansbury tavaly hunyt el Los Angeles-i otthonában, alig néhány nappal 97. születésnapja előtt. A legendás színésznőről viszont kevesen tudják, hogy egykor Charles Manson “karmai” közül kellett kiszabadítania lányát.

A Daily Mailnek adott 2014-es interjújában Lansbury elárulta, hogy Diedre az 1960-as években a zenészből lett tömeggyilkos által vezetett szekta köreiben kezdett el forogni. Hogy biztonságban tudja családját, Lansbury arra az elhatározásra jutott, hogy Los Angelesből Írországba költözik.

Lansbury azt is elmondta, hogy a gondok akkor kezdődtek, amikor Diedre és bátyja, Anthony kapcsolatba kerültek a kábítószerekkel. “Voltak olyan csoportok a Malibu feletti hegyekben, amelyek halálos ‘hajszáknak’ hódoltak. Fájdalmas kimondanom, de egy időben Deidre egy Charles Manson által vezetett csoportba tartozott.

Attól tartva, hogy lánya milyen bajba kerülhet, ha Manson köreiben marad, Lansbury javasolta a családjának, hogy költözzenek a tengerentúlra. “Írország mindig is vonzott, mert ott született az édesanyám. A gyerekeim ot nem voltak kitéve ezeknek a rossz hatásoknak. Még mindig van ott egy házam, amelyet évente legalább egyszer igyekszek felkeresni” - tette hozzá a színésznő.

Lansbury végül azt is elmondta, hogy Anthonynak hamarabb sikerült kikerülni a sötét társaságból, míg lányának valamivel tovább tartott, ám a családi kapcsolatok nagyon hamar rendeződtek.

A színésző utolsó filmje tavaly novemberben debütált a Netflixen.