2020.03.23   szerző: csd   hozzászólások: 0

Hiába, a hollywoodi színészek munkája is időnként igazán kemény tud lenni, főként ha saját bőrüket viszi vásárra egy-egy komolyabb felvétel kedvéérét.

Tom Cruise-ról köztudott, hogy csak a legextrémebb esetekben dolgozik kaszkadőrrel, így amikor a Mission: Impossible - Utóhatás forgatásán eltörte a lábát, a munkálatokat ugyan kénytelenek voltak leállítani, de néhány hét után már újra forgott a film.

Arról azonban ritkábban esik szó, hogy hasonlóan járt Robert Downey Jr. is a Vasember 3 forgatása alatt, amelyről lényegében kollégája, a film főgonoszát, Aldrich Killiant alakító Guy Pearce mesélt egy interjú során:

“Robert eltörte a bokáját a forgatások kellős közepén. A felvételek alatt egyik platformról kellett leugrania egy másikra, persze használtak rögzítőköteleket. Ki akarták próbálni mielőtt élesben megy az egész, de Robert azt mondta, hogy nincs rá szüksége, és ugrott. A srác, aki a köteleket tartotta valószínűleg nem volt felkészülve erre, így Robert elég keményen landolt, a forgatást pedig le kellett állítani legalább 5 hétre” - mesélte Pearce.

Mindezek után alighanem maga Robert Downey Jr. is kétszer is átgondolta, mibe is vág bele, bár kétséges, hogy a jövőben visszatér még Vasemberként, noha ezt valószínűleg bármikor megtehetné, mindenesetre az ilyen tapasztalatok bármelyik színésznek jól jöhetnek. Hiába, nem lehet mindenki Tom Cruise.