56 Junior  (1994)

Arnold Schwarzeneggert mindenki elsősorban akciósztárként, másodsorban kormányzóként, harmadsorban pedig vígjátékszínészként azonosítja. Tény, hogy utóbbi műfajban messze nem alkotott annyit, mint az elsőben, de néhány emlékezetes alakítása így is volt. Elég csak a Hull a pelyhesre, az 17022re, az Ovizsarura vagy épp a Juniorra gondolni!

Utóbbi 1994-ben jelent meg és finoman szólva is megosztotta a rajongókat. A film ugyanis egy kutatóról szól, aki saját magán próbál ki egy kísérleti szert, ettől pedig teherbe esik. A gond csak az, hogy a kutató férfi, akit Arnold Schwarzenegger alakított. Tehát a Junior egy férfi terhességéről szól, ami a ’90-es években még messze kockázatosabb terep volt, mint manapság lenne.

A film producere, Beverly J. Camhe évekkel a bemutató előtt kezdett el több író ismerősével közösen dolgozni a film ötletén és forgatókönyvén. Utóbbi végül alig kilenc hónap alatt el is készült, de a neheze csak ekkor következett. Keresni kellett egy színészt, aki elvállalja a terhes férfi szerepét.

Ez keményebb diónak bizonyult, mint előzetesen hitték. A legtöbb színészhez már el sem jutott a forgatókönyv, mert az ügynökeik kategorikusan kizárták a lehetőséget. Csupán két színész akadt, akit érdekelt az ötlet: Mel Gibsont és Woody Harrelsont. Ám előbbi végül az egyháza rosszallása miatt visszalépett, utóbbit pedig a stúdió nem tartotta kellően nagy sztárnak.

Így jutottak el Arnold Schwarzeneggerhez. A megbeszélésre egy étteremben került sor, ahol a producer azzal kezdte, hogy „csak a legerősebb férfi lenne képes elvégezni egy nő feladatát”. Erre a színész visszakérdezett, hogy miről is lenne szó pontosan. Amikor megtudta, hogy egy terhes férfit kellene eljátszani, azonnal felpattant, kinyomta a hasát és közölte, hogy ő a tökéletes választás!

Arnold Schwarzenegger ráadásul két másik fontos személyt is behozott a projektbe, akikkel korábban már dolgozott együtt. Ivan Reitman kapta a rendezői széket, az egyik főszerepet pedig Danny DeVito. A Junior Amerikában nem aratott nagy sikert, ellenben Európában sokkal befogadóbb volt vele a közönség.