Az idei Oscar-gála egyik legérzelmesebb pillanata kétségtelenül az volt, amikor Ke Huy Quan megölelte Harrison Fordot.

Ke Huy Quan (Jonathan Ke Quan) elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a Minden. Mindenhol. Mindenkorban nyújtott alakításáért, a mozirajongók viszont kétségtelenül az Indiana Jones és a végzet temploma filmből emlékeznek még rá, amelyben az akkor 12 éves Quan “icúrt karakterét alakította.

“Amikor kinyitotta a borítékot, és felolvasta a címet, még különlegesebbé tette a legjobb filmnek járó győzelmünket” - mesélt Quan a Variety-nek arról a pillanatról, amikor Ford bejelentette a nagy Oscar-győztest.

Ford és Quan barátságáról most eddig sosem látott fotók kerültek elő, amelyek a második Indiana Jones-film forgatásán készültek. A képeket Eva Sereny készítette, akik egyébként jelen volt mindhárom film munkálatainkál azzal, hogy dokumentálja a mindennapokat.

“Természetesen egy Spielberg-filmben dolgozni valami egészen különleges dolog. Csak látni, ahogy Steven rendez, lenyűgöző. Minden egyes jelenetet teljesen kidolgozott és ellenőrzés alatt tart" - írta a 2021-ben elhunyt Sereny a Through Her Lens: The Stories Behind the Photography of Eva Sereny című könyvében.

Harrison Ford egyébként idén nyáron tér vissza az Indiana Jones és a sors tárcsájában.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Borzalmas fenyegetés készül eltörölni az összes, létező univerzumot. Látszólag semmi remény arra, hogy bárki is megmeneküljön, de talán még nincs minden veszve. A létet... több»