Itt az DC új Superman-filmjének teljes stábfotója, rajta a film sztárjaival

James Gunn Superman című filmjének szereplőgárdája összegyűlt Atlantában, és lezajlottak az első olvasópróbák!

Az író-rendező ezt az alkalmat azzal ünnepelte, hogy Instagramján megosztotta az első teljes közös fotót a szereplőgárdáról (Cikkünk galériájában).

"Az olvasópróba után a 'Superman' szereplőivel" - írta Gunn az Instagram posztjában - "Eve, Mr. Terrific, Superman/Clark, Otis, Lex, Peter Safran producer, Jimmy, Metamorpho, Lois, Hawkgirl, én, Guy, The Engineer most először együtt! Micsoda csodálatos nap!"

Gunn és a #cameopornó, valamint a rajongók aggodalmai

Gunn Supermanje bizony tele lesz képregényhősökkel. Ezzel az a gond, hogy amikor az utóbbi években telezsúfoltak mozikat hősökkel, az nem mindig volt indokolt. Néhány rajongó már ki is fejezte abbéli aggodalmát, hogy ebben a filmben is túl sok szuperhős szerepel majd.

Az író-rendező azonban hangsúlyozta, hogy egy univerzumot épít ki, és nem egyszerűen csak a hecc kedvéért rakja bele készülő filmjébe a szuperhősöket, hiszen, mint már jó ideje tudjuk, a Superman: Örökség a Gunn és Safran által kiépíteni kívánt új DC-univerzum hivatalos kezdete.

A rendezőnek egyébként is megvan a véleménye a túl sok szuperhős összezsúfolásáról és ez a vélemény egybevág a rajongók kívánságaival!

"Én ezt 'cameo pornónak' hívom, és ez volt az utóbbi idők szuperhősfilmjeinek egyik legrosszabb eleme" - írta Gunn tavaly a Threads oldalán. - "Ha egy karakter szerepel a filmben, akkor történetileg is okkal kell, hogy ott legyen. Nem bánom a tényleges cameókat - ha az csak egy pillanat, egy húsvéti tojás. Engem az zavar, amikor egy elegáns történetet úgy csonkítanak meg, hogy karaktereket zsúfolnak bele - nem azért vannak ott, mert a történet ezt kívánja, hanem valamilyen más okból."

Tehát elmondhatjuk, hogy Gunn hozzáállása mindenképp bíztató. És már láttuk, mire képes, elég csak a kattant Őrzők kalandjaira vagy a Peacemaker - Békeharcosra gondolnunk. Ha valakinek, hát neki érdemes bizalmat szavazni.

Az új Superman szereplői

David Corenswet, aki Ryan Murphy olyan sorozatainak veteránja, mint a Hollywood, a névadó szuperhőst alakítja, Lois Lane-je pedig nem más lesz, mint az Emmy- díjas Rachel Brosnahan, akit A káprázatos Mrs. Maiselből ismerhetünk. Nicholas Hoult borotvált fejjel szerepel a fotón, mivel - igen, már mind kitalálhattátok - ő lesz Lex Luther!

A képen látható további színészek és karaktereik: Skyler Gisondo (Jimmy Olsen), Anthony Carrigan (Metamorpho), Edi Gathegi (Mister Terrific), Nathan Fillion (Guy Gardner), Isabela Mercad (Hawkgirl).

A Superman: Örökség várhatóan 2025. július 11-én kerül a mozikba Amerikában. A hazai bemutató pontos dátumáról jelenleg még nem tudunk biztosat.