Kevin Smith rendező több filmje is kultikus státuszba emelkedett: a Shop-stopért, a Shop-show-ért, a Képtelen képregényért, a Dogmáért, valamint a Jay és Néma Bob visszavágért is rengetegen rajonganak.

Legújabb filmjében, a Jay és Néma Bob Reboot ban Smith ismét közkedvelt karaktere, a csak néha, de akkor aztán okkal megszólaló Néma Bob bőrébe bújt, aki jó barátjával, Jayjel (Jason Mewes) új kalandokba keveredik. Amikor megtudják, hogy „egy új képregényfilm készül abból a régi képregényfilmből”, ami rajtuk alapult, elhatározzák, hogy mindenáron meggátolják a megvalósulását, erre viszont már csak három napjuk maradt. Ennek ellenére felkerekednek, hogy Hollywoodba siessenek, ám magukkal kell vinniük Jay lányátis, akinek létezéséről a férfi eddig még csak nem is tudott, ám szeretne valódi apjává válni. A gond csak az, hogy fogalma sincs róla, ezt mégis hogyan tegye…

Smith a filmhez ismét felkérte barátait, így egy igazi sztárparádét láthatunk olyan jól ismert közreműködőkkel, mint Matt DamonBen AffleckChris HemsworthKevin SmithVal Kilmer és Rosario Dawson. A Jay és Néma Bob Reboot egy különleges rekorddal is büszkélkedhet, amiben legyőzte még a Bosszúállókat is: ez pedig nem más, mint az egy vászonra jutó első hétvégi bevétel volt – igaz, mindössze három mozi játszotta. Magyarországona film 2020. július 30-tól, limitált ideig, kizárólag a budapesti Corvin moziban lesz látható.