James Cameron Avatar: A víz útja című filmjének sajtókörútja hivatalosan is elkezdődött a The New York Times-ban megjelent interjúval, amelyben a film sztárjai, Sam Worthington, Zoe Saldana és Sigourney Weaver is részt vettek.

A régóta várt Avatar folytatása 15 évvel az eredeti után játszódik, ezért Cameron számára fontos volt, hogy főhősei, Jake Sully (Worthington) és Neytiri (Saldaña) új érettségét ábrázolja. "Ez az érettség hiányzik a Marvel- és DC-filmeket benépesítő karakterekből" - érvelt Cameron.

"Zoe és Sam most szülőket játszanak, 15 évvel később" - mondta Cameron - "Az első filmben Sam karaktere leugrik a repülő lényéről, és lényegében megváltoztatja a történelem menetét ennek az őrült, majdnem öngyilkos ugrásnak az eredményeként. Zoe karaktere pedig leugrik egy faágról, és azt feltételezi, hogy odalent lesz néhány szép nagy levél, ami tompítja a zuhanását. De ha szülő vagy, nem így gondolkodsz. Szóval nekem, mint öt gyerek szülőjének, azt kell mondanom: "Mi történik, ha ezek a karakterek megérnek, és rájönnek, hogy a saját túlélésükön kívül is van felelősségük?"

Cameron így folytatta: "Amikor megnézem ezeket a nagy, látványos filmeket - rátok nézek, Marvel és DC -, nem számít, hány évesek a karakterek, mind úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének. Vannak kapcsolataik, de valójában nincsenek. Soha nem teszik le a fegyvereiket a gyerekeik miatt. A dolgok, amelyek igazán megalapoznak minket, és erőt, szeretetet és célt adnak nekünk? Ezek a karakterek nem tapasztalják meg ezeket, és szerintem nem így kell filmet csinálni."

Egy másik módja annak, hogy ne csináljunk filmet, az a víz alatti jelenetek készítése. Cameron az Avatar: A víz útja nagy részét nagy víztartályokban forgatta, és a színészeknek arra kellett edzeniük, hogy percekig visszatartsák a lélegzetüket, hogy Cameron hosszabb felvételeket tudjon forgatni a víz alatt. Amikor megkérdezték, hogy mit nyert a valódi vízben való forgatással, szemben az olyan filmekkel, mint az Aquaman és a Disney készülő A kis hableány, Cameron így válaszolt: "Ó, nem is tudom, talán azt, hogy jobban néz ki?".

"Ugyan már! Azt akarod, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberek a víz alatt lennének, tehát víz alatt kell lenniük" - mondta Cameron a The Timesnak - "Ez nem valami gigantikus ugrás - ha westernfilmet csinálnál, akkor kint tanulnál lovagolni. Tudtam, hogy Sam szörfös, de Sigourney, Zoe és a többiek nem voltak különösebben óceán-orientált emberek. Szóval nagyon pontosan meghatároztam, hogy mire lesz szükség, és a világ legjobb lélegzet-visszatartás-specialistáival beszéltük meg a dolgokat."

Az Avatar: A víz útja december 16-án kerül a mozikba országszerte.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»