James Gandolfini 3 millió dollárt kapott, hogy NE (!) szerepeljen A hivatalban

James Gandolfini mindenki számára örökre Tony Soprano marad, hiszen a Maffiózók sorozatban egészen emlékezetes alakítást nyújtott. A színész 2007-ben fejezte be a sorozatot, de utána is keresett maradt főleg más sorozatok kapcsán. Ez vezetett oda, hogy egy alkalommal azért fizettek neki, hogy ne szerepeljen az egyikben. Hogy is volt ez?

Miután James Gandolfini örökre elköszönt Tony Soprano karakterétől, már nem kötötte tovább szerződés a sorozatot készítő HBO-hoz sem. Így jutottunk el 2011-ig, amikor is a rivális NBC-n épp hatalmas sikerrel dübörgött A hivatal című sitcom. Csakhogy ennek főszereplője, Steve Carell ekkor döntött úgy, hogy új kihívásokat keresne inkább és kiszáll a sorozatból.

Az NBC gőzerővel kezdte keresni Steve Carell helyettesét, és ekkor került szóba James Gandolfini is. A csatorna ajánlott is a színésznek egy 4 millió dolláros szerződést, ám ekkor az HBO is felbukkant a színen és megkontrázta az ajánlatot. Ő ugyan csak 3 millió dollárt kínáltak a színésznek, de cserébe azt kérték, hogy ne szerepeljen A hivatalban.

Hogy mi oka volt az HBO-nak erre? Csupán annyi, hogy ekkor zajlottak az Aznap éjjel sorozat előkészületei, amelyben James Gandolfininek szánták az egyik főszerepet. A színész rá is bólintott a dologra, de sajnos végül semmi nem lett belőle, ugyanis 2013-ban szívrohamban elhunyt. Helyette később John Turturro került be a projektbe. A hivatal főszerepét pedig James Spader vette át.